«Φθινοπωρινή Ιστορία» στο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης με την Πέμη Ζούνη και τον Σταύρο Ζαλμά

Η Πέμη Ζούνη και ο Σταύρος Ζαλμάς συμπράττουν επί σκηνής έπειτα από χρόνια. Η σύγχρονη εκδοχή της «Φθινοπωρινής ιστορίας», σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, ανεβαίνει στο ανακαινισμένο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου
EMAIL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ
Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Ευχαριστούμε!
Η εγγραφή σου ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Ένα έργο του Αλεξέι Αρμπούζωφ, Ρώσου συγγραφέα και άξιου συνεχιστή των των σπουδαίων θεατρικών συγγραφέων της Ρωσίας (Γκόγκολ,Γκόργκι, Τσέχωφ). Η «Φθινοπωρινή Ιστορία» γράφτηκε το 1975 και μιλά για την έναρξη μιας ερωτικής σχέσης δυο ανθρώπων. Ο γιατρός Ροντιόν Νικολάγεβιτς και η Λύντια Βασίλιεβνα, πρώην ηθοποιός, συναντιούνται τυχαία σ’ ένα θεραπευτήριο στη Ρίγα. Δεν είναι νέοι, αλλά και ποιος είναι νέος σήμερα; Με απίστευτο χιούμορ, ενσυναίσθηση και συχνά πολλή σκληρότητα, απογυμνώνει τους ήρωες και τους παραδίδει ανυπεράσπιστους σε κοινή θέα. Θα μπουν στο μαγικό κόσμο του τσίρκου; Θα σπάσουν επιτέλους αυτή την ηλίθια ομπρέλα ή θα αποφασίσουν να πετάξουν μαζί της; «Ο Ροντιόν και η Λύντια προσπαθούν να ρίξουν τα τείχη που ο καθένας τους έχει δημιουργήσει γύρω του και να αγγίξουν ειλικρινά ο ένας τον άλλον», γράφει ο μεταφραστής του έργου Ερρίκος Μπελιές.

Οι πρωταγωνιστες της «Φθινοπωρινής Ιστορίας» © Γιώτα Εφρεμίδου

Το έργο αυτό είχε αφήσει κάποτε εποχή με τους Λαμπέτη και Κατράκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τώρα στο Αλέκος Αλεξανδράκης ανεβαίνει σε μια εκδοχή πιο κοντά στο σήμερα. «Είσαι γύρω στα τριάντα και βλέπεις τους γονείς σου γέρους; Έφτασες πενήντα και ήδη ονειρεύεσαι να σαπίσεις μπροστά στην τηλεόραση; Φαντάζεσαι ότι θα πάρεις σύνταξη, η ζωή σταματάει και θ’ αρχίσεις τις βόλτες και τους βαρετούς καφέδες με φίλους; Πήρες σύνταξη και κρυφοκοιτάζεις φλάιερ για οίκους ευγηρίας; Όλα είναι αποφασισμένα, προδιαγεγραμμένα και οριοθετημένα; Ε τότε, αυτή η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ είναι για σένα. Ναι, για σένα προσωπικά…», αναφέρει η σκηνοθέτις

Απόδοση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία: Βάνα Πεφάνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντέπυ Πάγκα
Β βοηθός σκηνοθέτη: Έλιο-Φοίβος Μπέικο
Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Πρωτότυπη Μουσική: Μάνος Αντωνιάδης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Χορογραφίες: Κυριάκος Κοσμίδης
Επικοινωνία: Νταίζη Λεμπέση
Trailer: Νίκος Γιαβρόπουλος
Φωτογράφος: Γιώτα Εφρεμίδου
Hair design: Κων/νος Σαββάκης

info
Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 από αρχές Νοέμβριου 2024.
Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης