Κάθε μέρα εμφανίζεται και μια νέα τάση στα social media, την οποία οι χρήστες δοκιμάζουν μανιωδώς και γίνεται αμέσως viral.

Η νέα τρέλα που κάνει θραύση τελευταία ονομάζεται «airport tray aesthetic» και την βλέπουμε παντού στο TikTok, το Instagram αλλά και το Pinterest.

Αυτό το trend περιλαμβάνει φωτογραφίες των αντικειμένων που βάζουν οι ταξιδιώτες των αεροπλάνων στο δίσκο ασφαλείας του αεροδρομίου, κατά τον έλεγχο.

Έτσι, οι άνθρωποι μοιράζονται έντεχνα διατεταγμένες λήψεις από τα γυαλιά ηλίου, τα παπούτσια, τα προϊόντα περιποίησης και το υλικό ανάγνωσης μέσα στους ειδικούς γκρι δίσκους από πολυπροπυλένιο.

Μην περιμένετε να δείτε, όμως, τσαλακωμένες πλαστικές σακούλες γεμάτες με οδοντόκρεμα, κρέμες κ.α. προϊόντα.

Είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά τάσεων όπου οι άνθρωποι επιμελούνται τα υπάρχοντά τους σαν μια δημόσια βιτρίνα, από ράφια μέχρι κομοδίνα μέχρι και το εσωτερικό των ψυγείων, μια τάση που ονομάζεται «fridgescaping».

Ωστόσο, η τάση έχει προκαλέσει και αντιδράσεις, επειδή η ουρά στον έλεγχο του αεροδρομίου είναι ένα από τα κορυφαία μέρη στον κόσμο όπου είναι επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί η καθυστέρηση.

Η New York Post επέκρινε τη «χρονοβόρα τάση» ως πλήγμα που καθοδηγείται από influencers στις Security Fast Track σειρές.

Η εφημερίδα Metro του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι με «την τάση που προκαλεί άγχος κινδυνεύετε να γίνετε το πιο μισητό άτομο στο αεροδρόμιο».

Σχόλια στο βίντεο TikTok του Shop Pursue που δείχνει νεαρές γυναίκες να προετοιμάζονται για ένα «ταξίδι κοριτσιών» οργανώνοντας τις τσάντες τους με αθλητικά παπούτσια και Louis Vuitton τσάντες αναφέρουν ότι «οι άνθρωποι πίσω τους ήταν ενοχλημένοι να περιμένουν».

Ωστόσο, όπως πολλά πράγματα που συμβαίνουν στο Διαδίκτυο, δεν είναι όλα ακριβώς όπως φαίνονται.

Το 2018, μια ευρωπαϊκή μελέτη διαπίστωσε ότι οι δίσκοι αυτοί είναι το λιγότερο καθαρό μέρος του αεροδρομίου, καθώς μεταφέρουν περισσότερα μικρόβια από τις τουαλέτες.

Η τάση έγινε αναπάντεχα τεράστια επιτυχία με τις ομάδες μάρκετινγκ σε όλο τον κόσμο, με brands και retailers να δημοσιεύουν τα στιλιζαρισμένα κουτιά τους.

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο στο TikTok με το hashtag «airportaesthetic», με 1,8 εκατομμύρια προβολές, η δημιουργός περιεχομένου, Piper Taich, δίνει ένα σεμινάριο για το πώς να ακολουθήσεις το συγκεκριμένο trend.

«Αν ρωτάτε ποιο είναι το νόημα, το θέμα είναι ότι είναι διασκεδαστικό και τέχνη», λέει. «Είναι ένας πραγματικά διασκεδαστικός τρόπος να εκφράσω την αγάπη μου για τη μόδα και τη λιτή και καλλιτεχνική διεύθυνση».

Όσον αφορά το «airport tray aesthetic», ενώ ο κόσμος μπορεί να εκνευρίζεται με την ιδέα της Gen Z που μπορεί να καθυστερεί την ουρά, η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ είναι αισιόδοξη σχετικά με τον κίνδυνο.

«Η TSA έχει συνειδητοποιήσει αυτήν την πρόσφατη τάση», είπε ένας εκπρόσωπος στο CNN. «Εφόσον οι σκηνοθετημένες εντυπωσιακές φωτογραφίες δεν προκαλούν καθυστερήσεις ή προβλήματα με άλλους επιβάτες στο σημείο ελέγχου, δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φροντίζουν να ασφαλίζουν τις ταυτότητες, τα διαβατήριά τους και τυχόν ελαφριά αντικείμενα από πάνω που θα μπορούσαν να παρασυρθούν από τους κάδους όταν μπαίνουν στα μηχανήματα».

Φωτογραφίες: Instagram