Η Μελάνια Τραμπ υπερασπίζεται τις γυμνές φωτογραφίσεις της ως μοντέλο

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, 10:22 μμ

Τη δουλειά της ως πρώην μοντέλο υπερασπίζεται η Μελάνια Τραμπ, και κυρίως τις γυμνές φωτογραφίσεις της, με αφορμή την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων. Η 54χρονη σύζυγος του υποψήφιου πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και πρώην πρώτη κυρία μοιράστηκε ένα βίντεο στο Instagram όπου συζητάει για την εποχή που ήταν μοντέλο αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Πρέπει να τιμούμε το σώμα μας».

ΚΟΣΜΟΣ

«Γιατί υπερασπίζομαι περήφανα τη δουλειά μου ως γυμνού μοντέλου;» ρωτάει στο βίντεο η Μελάνια Τραμπ. «Το πιο πιεστικό ερώτημα είναι, γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επέλεξαν να αναφερθούν τόσο λεπτομερώς σε μια φωτογράφιση μόδας;» ανέφερε και συμπλήρωσε, «Μήπως δεν είμαστε πλέον σε θέση να εκτιμήσουμε την ομορφιά του ανθρώπινου σώματος;».

Στο εν λόγω βίντεο μαζί, εμφανίζονται και εικόνες διάσημων έργων τέχνης με γυμνές φιγούρες, όπως ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου, οι «Λουόμενοι» του Πολ Σεζάν και η «Λαίδη Γκοντίβα» του Τζον Κόλιερ. «Σε όλη την Ιστορία οι κορυφαίοι καλλιτέχνες έχουν σεβαστεί το ανθρώπινο σώμα, προκαλώντας βαθιά συναισθήματα και θαυμασμό. Πρέπει να τιμούμε το σώμα μας και να αγκαλιάσουμε τη διαχρονική παράδοση της χρήσης της τέχνης ως ενός ισχυρού μέσου αυτοέκφρασης» αναφέρει η Μελάνια Τράμπ.

Ο φωτογράφος Antoine Verglas δήλωσε τότε στο ABC News ότι η μελλοντική Πρώτη Κυρία επέμενε να μην κάνει «πλήρες γυμνό» κατά τη διάρκεια της τολμηρής φωτογράφισης. «Η Μελάνια ήταν ένα πολύ συγκρατημένο άτομο. Σίγουρα δεν ήταν κάποια που θα την έβλεπες σε νυχτερινά κέντρα ή να βγαίνει πολύ έξω. Αρκετά προσγειωμένη, πολύ ωραία, πολύ ζεστή» κατέληξε.