Οι πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας «Helene» στις ΗΠΑ έχουν αφήσει πίσω τους μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, δρόμους και έργα υποδομής, ενώ παραμένουν διακοπές ρεύματος σε περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά.

Σύμφωνα με το δίκτυο NBC η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε κάποιες από τις πληγείσες περιοχές αλλά πάνω από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε αρκετές πολιτείες.

Κάτοικοι στο Χέντερσονβιλ της Βόρειας Καρολίνας κινήθηκαν με καγιάκ στην γειτονιά τους που έχει πλημμυρήσει.
Τουλάχιστον 88 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, σύμφωνα με καταμέτρηση του NBC News. Το ένα τρίτο από αυτούς τους θανάτους αναφέρθηκε στη Βόρεια Καρολίνα.

Παράλληλα και οι υλικές ζημιές είναι επίσης πολύ βαριές. «Οι υποδομές υπέστησαν μεγάλες ζημιές», συμπεριλαμβανομένων «των δικτύων ύδρευσης, των επικοινωνιών, δρόμων», ενώ πολλά σπίτια «καταστράφηκαν», συνόψισε χθες στο CBS η Ντιάν Κρίσγουελ, η διευθύντρια της ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων (FEMA), υπογραμμίζοντας πως οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον τυφώνα εντός της εβδομάδας. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και η υποψήφια πρόεδρος και αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.

Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών θα επισκεφθεί σήμερα την Τζόρτζια προκειμένου να ενημερωθεί για τις ζημιές στην πολιτεία.