«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ασφαλής μετά από πυροβολισμούς στην περιοχή. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του, Στίβεν Τσουνγκ, σε δήλωση που δεν παρείχε πρόσθετες πληροφορίες.

Again folks!SHOTS FIRED at Trump Golf Course in West Palm Beach, Florida.An AK-47 was discovered in the bushes, per local law enforcement. The Trump campaign has released a statement confirming former President Trump is safe.A suspect has reportedly been apprehended. pic.twitter.com/FwRfrO3v6y— Donald Trump Jr. (@DonaldJTrumpJr) September 15, 2024

Σύμφωνα με το CNN,  το γήπεδο όπου έπαιζε γκολφ ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείστηκε αμέσως. Η Μυστική Υπηρεσία δήλωσε στο X ότι συνεργάζεται με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Palm Beach για να διερευνήσει το περιστατικό.

Θυμίζουμε πως ο Ντ. Τραμπ τραυματίστηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, σε προεκλογική συγκέντρωση, στην Πενσιλβάνια στις 13 Ιουλίου.

Ενώ ο Τραμπ μιλούσε, ο φερόμενος ως δράστης, Τόμας Μάθιου Κρουκς, έριξε οκτώ σφαίρες από μια κοντινή στέγη, τραυματίζοντας στο αυτί του πρώην προέδρου και σκοτώνοντας έναν θεατή. Δύο άλλοι παρευρισκόμενοι τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Ο 20χρονος Κρουκς πυροβολήθηκε θανάσιμα από τις αρχές λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς.

Η απόπειρα δολοφονίας προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη ετοιμότητας της Μυστικής Υπηρεσίας για την προστασία του πρώην προέδρου.