Ανακοίνωση μέσω της οποίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για παιδικό ποτηράκι που διατίθεται μέσω διαδικτύου εξέδωσε ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα αυτή η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο επιθεώρησης κατόπιν αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία ενός παιδικού ποτηριού bamboo από την επιχείρηση ‘ANKAR IKE’, η οποία το εισάγει από Κίνα. Πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο πωλείται κυρίως μέσω του e-shop της επιχείρησης με τίτλο baby cloud.

Συγκεκριμένα το δείγμα εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Β’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου παρατηρήθηκε μετανάστευση χρώματος από το δείγμα στον προσομοιωτή τροφίμων, με τον οποίο ήρθε σε επαφή σε συνθήκες που αντιστοιχούν στις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης του, με τον ΕΦΕΤ να απαιτεί την άμεση ανάκληση του συνόλου του προϊόντος ανεξαρτήτως του χρώματος που φέρει το καπάκι και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Από την πλευρά τους οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, καλούνται να μην το χρησιμοποιήσουν.

Πηγή:onmed.gr

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Χορηγός Επικοινωνίας