Την πραγματική εικόνα που έχει σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, καταρρίπτοντας επιχειρήματα της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστών του τομέα της Υγείας ότι το «ΕΣΥ καταρρέει».
«Πιστεύω ότι υπάρχει μια προσπάθεια από συνδικαλιστές της Αριστεράς να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη η εντύπωση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για το ΕΣΥ και το έχει αφήσει στη μοίρα του», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως σημείωσε, περίπου 80.000 άνθρωποι εξυπηρετούνται καθερινά στο Σύστημα Υγείας, το οποίο μετρά πάνω από 100 νοσοκομεία, 300 Κέντρα Υγείας και ένα πολύ εκτεταμένο δίκτυο υπηρεσιών. «Είναι δυνατόν να μην έχει ποτέ μια αστοχία; Ειμαστε εδώ για να λύσουμε τις αστοχίες και να τις κάνουμε λιγότερες. Είναι παράλογο να κατηγορούμαστε για κρυφό σχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ», τόνισε και πρόσθεσε: «Όλη αυτή η προπαγάνδα είναι τελείως ψευδής, έχουμε τεράστια μέριμνα για το ΕΣΥ. Το ΕΣΥ δεν αφήνει ποτέ κανέναν μόνο του και αβοήθητο».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d43bn1b72bjl)
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα αναλυτικά δεδομένα που παρουσίασε ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, για τη σημερινή κατάσταση στο ΕΣΥ, οι επαφές με το Σύστημα Υγείας είναι 2,5 φορές ο πληθυσμός της χώρας μας, αφού πρόκειται για 25 εκατομμύρια επαφές πολιτών κάθε χρόνο.
Ο κ. Θεμιστοκλέους, τόνισε πως το Σύστημα Υγείας δεν έχει ενισχυθεί ποτέ άλλοτε όσο αυτά τα τέσσερα χρόνια διεκυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πιο αναλυτικά, το 2019 υπηρετούσαν στο ΕΣΥ 78.272 άτομα, ενώ αυτή τη στιγμή υπηρετούν 86.138 άτομα. «Ο Ευαγγελισμός έχει 165 γιατρούς παραπάνω, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης 190 γιατρούς περισσότερους», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Παράλληλα, έχουν προκηρυχθεί περίπου 12.500 θέσεις, από τις οποίες οι περίπου 1.200 απέβησαν άγονες, για αυτό και το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε συγκεκριμένα κίνητρα ενίσχυσης προβληματικών ειδικοτήτων και περιοχών.
Τα μέτρα εισοδηματικής στήριξης των γιατρών
Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για τις μηνιαίες απολαβές των γιατρών που παρουσιάζουν αύξηση και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω μετά την εφαρμογή των πιο πρόσφατων μέτρων (οικονομικά κίνητρα άγονων περιοχών και αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών των γιατρών).

«Κανείς δεν μένει αβοήθητος στο ΕΣΥ», τόνισε ο υπουγρός Υγείας – «Από το 2025 τα νοσοκομεία θα πληρώνονται βάσει του τι παράγουν», είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους – Μπόνους 30.000 ευρώ σε νέους γιατρούς που θα επιλέξουν τη γενική ιατρική ή την παθολογία

Content snippet: CookieBar