Επιχείρησαν να παγιδεύσουν το κινητό τηλέφωνο πραγματογνώμονα για το έγκλημα στα Τέμπη

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024, 4:21 μμ

Σοβαρή καταγγελία

Απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό μέσω αριθμού – κλώνου καταγγέλλει ο Βασίλης Κοκοτσάκης, τεχνικός σύμβουλος συγγενών θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών. Σημειώνεται ότι προ εξαμήνου είχε υποβάλλει σχετική αναφορά στην ΑΔΑΕ, για παρόμοια επιχείρηση παγίδευσης όταν δεχόταν κλήσεις από δημοσιογράφο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή τη φορά, ο Βασίλης Κοκοτσάκης απευθύνθηκε εγγράφως στον Γιώργο Ηλιόπουλο, δικηγόρο των συγγενών θυμάτων, καταγγέλλοντας τη νέα απόπειρα μόλυνσης του κινητού τηλεφώνου του με κακόβουλο λογισμικό.

Συγκεκριμένα επισημαίνει τα εξής:

«…Όπως σε έχω και παλαιότερα ενημερώσει, πολλές φορές μετά από αναπάντητη τηλεφωνική σου κλήση προς εμένα, ακολουθεί κλήση η οποία έχει ως βάση τον πλήρη τηλεφωνικό σου αριθμό με τον αριθμό 10 στο τέλος.

Εάν απαντηθεί η κλήση αυτή δεν θα υπάρξει ανταπόκριση καθότι η εταιρεία ενημερώνει ότι δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός ή η κλήση σας προωθείται. Αυτή η ενέργεια όμως είναι ικανή για την ενεργοποίηση κακόβουλου λογισμικού, διότι ασφαλώς δεν υπάρχουν συνδέσεις με 12 αριθμούς που μπορουν να κάνουν κλήσεις, τουλάχιστον νόμιμα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κοκοτσάκης συνόδευσε την καταγγελία με στιγμιότυπα από το αρχείο κλήσεων στο κινητό του τηλέφωνο, καλώντας να γίνουν οι νομικές ενέργειες που απαιτούνται.

«Πιστεύω ότι τόσο το τηλέφωνο σου όσο και το δικό μου έχουν μολυνθεί και προς τούτο παρακαλώ όπως κάνετε τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται, αφού τόσο η δική σου θέση όσο και η δική μου στην υπόθεση των Τεμπών είναι πολύ ευαίσθητη και η διακίνηση πληροφοριών μεταξύ μας τακτική και ιδιαιτερης σημασίας για τα θέματα που χειριζόμαστε», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πηγή documentonews.gr