Αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, πριν από λίγο, στοχεύοντας προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε «στοχευμένη επίθεση» στην πρωτεύουσα του Λιβάνου την Παρασκευή, ενώ δύο πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters ότι τα νότια προάστια της Βηρυτού χτυπήθηκαν.

— Kulturjam.it (@kulturjam) September 20, 2024

«Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) πραγματοποίησαν στοχευμένη επίθεση στη Βηρυτό. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αλλαγές στις αμυντικές κατευθυντήριες γραμμές της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός, χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Εκείνοι που βλάπτουν τον λαό του Ισραήλ θα πληρώσουν το τίμημα»

Ενα πυκνό σύννεφο καπνού φαίνεται να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα, σύμφωνα με ζωντανή μετάδοση του Reuters, αφού οι κάτοικοι είπαν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι πέντε παιδιά είναι μεταξύ των θυμάτων του της επίθεσης. Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι ένα αεροσκάφος F35 στόχευσε την κατοικημένη περιοχή με δύο πλήγματα.

🔴 #AHORA | Israel bombardeó Beirut, Líbano. Informes iniciales de edificios colapsados. pic.twitter.com/p63rLYcQFn— Resumen Diario 📰 (@Se1Ganador) September 20, 2024

Lebanon :Scenes from the suburbs of Beirut. pic.twitter.com/xkCyon4YWY— donco (@donco970) September 20, 2024

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε περίπου 150 ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ, στοχεύοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Το κίνημα, το οποίο υποστηρίζεται από το Ιράν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία έρχεται ως απάντηση στους εντατικούς νυχτερινούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, με στόχο εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ.

Οι αρχές του Ισραήλ ανέφεραν νωρίτερα έναν ελαφρύ τραυματισμό μετά από εκτόξευση ρουκετών στη βόρεια περιοχή της χώρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας στην πλατφόρμα Telegram, σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις σε διάφορες τοποθεσίες.

Σε ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δείχνει πλάνα από τα βόρεια της χώρας και προειδοποιεί: «Μην κάνετε κανένα λάθος: Εκείνοι που βλάπτουν τον λαό του Ισραήλ θα πληρώσουν το τίμημα».