Συγκίνηση, αποθέωση, πανηγυρισμοί από εκατοντάδες Σπαρτιάτες πριν από λίγη ώρα στον τερματισμό του Σπάρταθλον 2024, όπου ο Αγρινιώτης δρομέας Φώτης Ζησιμόπουλος, έγραψε ιστορία.

Κατάφερε με χρόνο ρεκόρ να τερματίσει πρώτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε έναν από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Κάτι που κάνεις άλλος δεν έχει καταφέρει από το 1983 μέχρι σήμερα.

Από νωρίς ο υπερμαθαρωνοδρόμος της ΓΕΑ , που κατέχει και το ρεκόρ της διαδρομής με 19:55:09, είχε καταφέρει να ηγείται του αγώνα και με τον πέρασμα των ωρών, αύξανε διαρκώς τη διαφορά του από τους αθλητές που τον ακολουθούσαν και ειδικότερα τους Tamas Bodis και Andres Martinez Roman Fernando που βρέθηκαν περίπου 25 χλμ πίσω από τον Αγρινιώτη δρομέα.

Mε τον τερματισμό του, μετά από συνολικά 246 χιλιόμετρα, κατάφερε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στην ιστορία του Σπάρταθλον. Μέτα τις σύντομες δηλώσεις του, έγινε η απονομή από τον δήμαρχο Σπάρτης και τον πρόεδρο του Συλλόγου «Σπάρταθλον». Ο Φώτης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε και ευχαρίστησε τον κόσμο της Σπάρτης.

Συγκίνηση επίσης προκάλεσε η παρουσία της συζύγου του και των δυο γιων του, στον τερματισμό.