Το πρόβλημα με τους δημόσιους φορτιστές φαίνεται να βρίσκει την λύση του. Αρκεί να υπάρχουν χρηματοδοτήσεις.

Μία σημαντική παράμετρος για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης είναι τα δημόσια δίκτυα φόρτισης. Κάποιες χώρες φαίνεται να έχουν πάρει πιο σοβαρά αυτή την κατάσταση, επενδύοντας σημαντικά ποσά για την εγκατάσταση νέων μεγάλων φορτιστών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημειώσει σημαντική επέκταση της υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η οποία έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος από τις αρχές του 2021.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πάνω από 192.000 δημόσια διαθέσιμες θύρες φόρτισης σε εθνικό επίπεδο, ενώ κάθε εβδομάδα προστίθενται περίπου 1.000 νέες θύρες.

Αυτή η ταχεία ανάπτυξη αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στο νόμο για τις υποδομές, ο οποίος παρείχε σημαντική χρηματοδότηση για την επέκταση της προσβασιμότητας στη φόρτιση EV σε αγροτικές, προαστιακές και αστικές περιοχές.

Το Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν διέθεσε επιχορηγήσεις ύψους 521 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της εγκατάστασης περισσότερων από 9.200 νέων θυρών φόρτισης σε 29 πολιτείες.

Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος επιχορήγησης υποδομών φόρτισης και ανεφοδιασμού ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αποσκοπεί στην επιτάχυνση της μετάβασης στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Η Καλιφόρνια, βασικός παίκτης στην αποδοχή των ηλεκτρικών οχημάτων, πρόκειται να λάβει πάνω από 149 εκατομμύρια δολάρια για διάφορα έργα.

Άλλες πολιτείες που λαμβάνουν χρηματοδότηση είναι, μεταξύ άλλων, το Αρκάνσας, η Φλόριντα, το Τέξας και η Νέα Υόρκη.

Αυτή η συνεχιζόμενη επέκταση υπογραμμίζει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να υποστηρίξουν την ηλεκτρική επανάσταση με τη δημιουργία ενός ισχυρού και προσβάσιμου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ευρεία υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων τα επόμενα χρόνια.