Σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της Μαρινέλλας, η οποία δίνει μάχη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Υγεία».

Η σπουδαία ερμηνεύτρια, σύμφωνα με πληροφορίες, λαμβάνει πολύ ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, με τον οργανισμό της να ανταποκρίνεται, γι’ αυτό και απέφυγε τη διασωλήνωση και είναι σταθεροποιημένη.

Στο πλευρό της έχει την κόρη της Τζωρτίνα Σερπιέρη, η οποία βρισκόταν στο Ηρώδειο όταν υπέστη το εγκεφαλικό. Ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάγκα αναφέρει ότι η Μαρινέλλα είδε εχθές πολλές φορές την κόρη της. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με τον παρουσιαστή, είπε στην κόρη της με χιουμοριστική διάθεση: «Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα». Μάλιστα, της ψέλλισε στίχους τραγουδιών.

Η Μαρινέλλα συνεχίζει να δίνει τη μάχη της, με το επόμενο 48ωρο να είναι εξίσου κρίσιμο. Οι γιατροί ελπίζουν ότι θα υποχωρήσει το αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες το μεσημέρι ανέφερε τα εξής:

«Η κα Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας.

Παραμένει κλινικά σταθερή. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη.

Οι θεράποντες ιατροί

Ηλίας Κ. Πολιτάκης

Ηλίας Ανδριανάκης

Κωνσταντίνος Σπέγγος».

Η είδηση της κατάρρευσης της σπουδαίας ερμηνεύτριας «πάγωσε» ολόκληρη τη χώρα. Η Μαρινέλλα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό.

Αμέσως της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Υγεία».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθυντής του ΕΣΥ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, τόνισε ότι τα πρώτα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα, σχολιάζοντας ότι η ερμηνεύτρια ευτυχώς δεν έχει διασωληνωθεί και κρατάει ακόμα την επαφή της με το περιβάλλον.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια που χτυπούν… καμπανάκι πριν από κάποιο τέτοιου τύπου εγκεφαλικό επεισόδιο, ο κ. Καπραβέλος απάντησε «δυστυχώς δεν υπάρχουν. Είναι η αρχή της αιμορραγίας. Αυτό που έπαθε η Μαρινέλλα ήταν η αρχή της αιμορραγίας και η σταδιακή της μετά επιδείνωση. Ευτυχώς, σας επαναλαμβάνω, δεν έχει διασωληνωθεί. Κρατάει ακόμα την επαφή της με το περιβάλλον. Είναι παρήγορα σημεία, είναι ελπιδοφόρα σημεία. Ας ευχηθούμε όλοι να κρατηθεί εκεί. Είναι κρίσιμα τα εικοσιτετράωρα».