Γρήγορη και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με λεμόνι και άνηθο – Το πιάτο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια

Γαρνίρετε τα στήθη κοτόπουλου από όλες τις πλευρές με αλάτι και πιπέρι.

Αυτό το γρήγορο και εύκολο πιάτο κοτόπουλο με λεμόνι και άνηθο θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Τα φρέσκα λεμόνια και ο άνηθος δημιουργούν μια μοναδική σάλτσα για να συνοδεύσει τα σοταρισμένα φιλέτα κοτόπουλου.

Ζεστάνετε 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές, για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα (450-500 γραμμάρια)
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι, κατά βούληση
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου χαμηλού νατρίου
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος, χωρισμένος
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Προσθέστε κρεμμύδι και σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό. Χτυπήστε ζωμό κοτόπουλου, αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας άνηθο και χυμό λεμονιού σε ένα μεζούρα και προσθέστε στο τηγάνι.

Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει ελαφρώς, για περίπου 3 λεπτά.

Επιστρέψτε το κοτόπουλο και τυχόν συσσωρευμένους χυμούς στο τηγάνι. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και σιγομαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί εντελώς, για περίπου 4 λεπτά.

Γαρνίρετε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο.