Δύσκολες ώρες βιώνουν τόσο η 14χρονη που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στη Γλυφάδα όσο και η οικογένειά της.

Ο πατέρας της μίλησε στο Mega για την κατάσταση της υγείας της, υπογραμμίζοντας ότι κανένας δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου.

«Ζαλίζεται διαρκώς και θα μπούμε για εξετάσεις, μαγνητική κ.λπ. Οι δράστριες είναι ελεύθερες, άφαντες, ουδείς έχει ζητήσει συγγνώμη, είτε από τις δράστριες είτε από τις παρευρισκόμενες στο γεγονός ανήλικες, είτε οι γονείς αυτών.

Ουδείς έχει ζητήσει συγγνώμη. Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει με αυτές ελεύθερες και με το τρομερό μένος που τις διακατέχει ότι δεν οργανώνουν αυτή τη στιγμή την τρίτη και ίσως μοιραία επίθεση προς το παιδί μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πατέρας 14χρονης: Δεν ξέρουμε πώς θα χειριστούμε τη φυσική της ασφάλεια από εδώ και πέρα

Ο πατέρας της 14χρονης υποστήριξε ότι η ανήλικη θα επιστρέψει απροστάτευτη στο σχολείο, καθώς «η αστυνομία και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να διασφαλίσουν τη φυσική ασφάλεια του παιδιού μου».

«Η αστυνομία και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να διασφαλίσουν τη φυσική ασφάλεια του παιδιού μου. Έχω κινηθεί καθ’ όλα νόμιμα, εξαντλώντας κάθε ένδικο μέσο. Το αναζητούσαν (σ.σ. το παιδί) στη Γλυφάδα, να το πάνε να το στήσουν εκεί που το στήσανε και να το διαλύσουν.

Το παιδί είναι εκτός σχολείου, θα γυρίσει κάποια στιγμή, απροστάτευτο, μη ξέροντας πώς θα χειριστούμε τη φυσική του ασφάλεια από εδώ και πέρα», συμπλήρωσε.

Δικηγόρος 14χρονης: Είναι η δεύτερη επίθεση που έχει δεχθεί η 14χρονη

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Μανώλης Γερακιός, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τόνισε ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ξυλοκοπήθηκε η ανήλικη είναι επειδή είναι καλή μαθήτρια, απουσιολόγος, αλλά και ευπαρουσίαστη.

«Είναι η δεύτερη επίθεση που έχει δεχθεί η 14χρονη. Στην πρώτη είπαν οι γονείς να μη ρίξουν λάδι στη φωτιά και να σταματήσει εκεί το πράγμα, όμως, δυστυχώς, δεν σταμάτησε. Είναι μια κατάντια της κοινωνίας μας. Όλοι πρέπει να είμαστε θλιμμένοι -και για το θύμα, και για τα κορίτσια, και για τους υπόλοιπους που παρακολουθούσαν- που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης.

Διακινούσαν τη φωτογραφία της 14χρονης, την αναζητούσαν στη Γλυφάδα

Σε ερώτηση για το αν οι ανήλικοι θύτες γνώριζαν το θύμα, ο κ. Γερακιός τόνισε: «Οι κυρίως δράστες ήταν από το ίδιο σχολείο. Υπήρξε συνεννόηση μέσω Διαδικτύου, να μαζευτούν άτομα και να παρακολουθήσουν τις βίαιες πράξεις εναντίον της 14χρονης».

Παράλληλα, οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο πάνελ τόνισαν ότι είχε διακινηθεί και η φωτογραφία της 14χρονης μέσω των social media, ενώ, πριν την απομονώσουν, την έψαχναν για περίπου μία ώρα στη Γλυφάδα.

Στη συνέχεια, ο κ. Γερακιός επισήμανε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κάποιος από τις οικογένειες των δραστών ένα τηλέφωνο να ζητήσει συγγνώμη. Αυτή τη στιγμή το παιδί είναι αδύνατον να πάει στο σχολείο, είναι με ψυχολογική στήριξη και, εκτός αυτού, δεν έχει τακτοποιηθεί το θέμα στο σχολείο για το τι θα γίνει με τα παιδιά που δημιούργησαν το πρόβλημα. Οι αστυνομικές αρχές, όπως και οι Αρχές του σχολείου έδειξαν μεγάλη ανθρωπιά και έσκυψαν πάνω στο θέμα».

Σε ερώτηση για το αν παρενοχλούσαν καιρό το παιδί, ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε ότι δεν ήταν μεγάλο το διάστημα. «Δυστυχώς, υπάρχει η άποψη στο σχολείο μεταξύ των μαθητών ότι αυτά πρέπει να λύνονται στο σχολείο», προσέθεσε.

Σχετικά με τη νομική μεταχείριση των μαθητριών που επιτέθηκαν στη 14χρονη, ο κ. Γερακιός επισήμανε: «Εδώ πρέπει να πω ότι ο νόμος δεν προστατεύει τα θύματα. Έχω περιπτώσεις που παιδιά κυνηγάνε με μαχαίρια και φέρνουν ναρκωτικά στο σπίτι, πηγαίνουμε στην Εισαγγελία Ανηλίκων και δεν γίνεται τίποτα».