Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3-1 του Πανσερραϊκού για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Φίλιπ Τζούρισιτς που πέρασε ως αλλαγή στο 68΄ και σκόραρε δύο γκολ, στο 81′ και το 89′.

Στους 8 βαθμούς έφτασε το «τριφύλλι» που πάτησε την 4η θέση, με τον Πανσερραϊκό να μένει ουραγός στη βαθμολογία με έναν βαθμό.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Νταγκόφσκι, με τους Βαγιαννίδη, Ίνγκασον, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς να απαρτίζουν την τετράδα της άμυνας, τους Αράο και Ουναΐ στον άξονα ενώ οι Τετέ και Πελίστρι ξεκίνησαν στα άκρα και ο Μπακασέτας πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη.

Πως ξεκίνησε ο Πανσερραϊκός: Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές, Στάικος, Περούτσι, Σαλαζάρ, Τέρζιτς, Τομάς, Μπετανκόρ

Στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση, ο Παναθηναϊκός μπήκε μπροστά στο σκορ, με τον Τετέ. Ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Μλαντένοβιτς από τα αριστερά και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήταν άμεση. Αρχικά στο 13΄ απείλησε όταν μετά το μακρινό σουτ του Στάικου ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε και στη συνέχεια ο Μπετανκόρ προσπάθησε με απίστευτο γυριστό να σκοράρει, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε για την ομάδα του. Μετά από σέντρα από αριστερά, πήρε κεφαλιά-δυναμίτη και νίκησε τον Ντραγκόφσκι. Στην φάση του γκολ ο σκόρερ του Πανσερραϊκού συγκρούστηκε με τον Γεντβάι με τους δύο παίκτες να μένουν για αρκετή ώρα στο έδαφος, αλλά στη συνέχεια να σηκώνονται και οι δύο και να επιστρέφουν.

Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε σχετικά ισορροπημένα για τις δύο ομάδες, με τον Πελίστρι και τον Ιωαννίδη να απειλούν για τον Παναθηναϊκό και τον Σάλαζαρ για τους φιλοξενούμενους.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ευαγγέλου υπέδειξε πέναλτι πάνω στον Βαγιαννίδη από τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού, αλλά μετά από υπόδειξη του VAR εξέτασε τη φάση και άλλαξε την απόφασή του.

Λίγο μετά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Μπακασέτα. Μετά από υπέροχη ντρίμπλα του Βαγιαννίδη, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα που σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε, ενώ ξανά ο τερματοφύλακας της ομάδας των Σερρών είχε απάντηση στο φάουλ του Ουναΐ, στο 57’.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 83ο λεπτό για να βρουν οι «Πράσινοι» το δεύτερο γκολ, με τον Τζούρισιτς που είχε περάσει ως αλλαγή στο 68’. Ο Τετέ έστρωσε στον Σέρβο, αυτός έπιασε ένα ωραίο σουτ, ο Στάικος του έβαλε την κόντρα κι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Σέρβος εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή του ματς, καθώς σκόραρε για δεύτερη φορά «κλειδώνοντας» το τρίποντο για την ομάδα του. Στο 89′ έκανε ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Γκουγκεσασβίλι για το 3-1.

Ο Σέρβος εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή του ματς, καθώς σκόραρε για δεύτερη φορά «κλειδώνοντας» το τρίποντο για την ομάδα του. Στο 89′ έκανε ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Γκουγκεσασβίλι για το 3-1.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (68’ Μπάλντοκ), Ινγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναϊ (87’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (76’ Γερεμέγεφ), Πελίστρι (67’ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (87’ Τσέριν).

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκελασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές (83’ Δεληγιαννίδης), Περούτζι, Στάικος, Τέρζιτς (66’ Ντέλετιτς), Τομάς (71’ Χατζηστραβός), Σαλαζάρ (83’ Πεταυράκης), Μπετανκόρ (71’ Γκίγκιτς).