Την αντίθεσή της εκφράζει η παράταξη «Προοπτική Πολιτών» για την επιλογή του Δημάρχου να διεκδικήσει μόνο το χώρο του πάρκινγκ στο λιμάνι

Την αντίδραση της παράταξης «Προοπτική Πολιτών» με επικεφαλής τον Νίκο Γκότση, πυροδότησε η επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα, στην οποία αιτείται την εκμίσθωση του πάρκινγκ από τον Δήμο, όταν λήξει η σύμβαση με τον ιδιώτη.
Η παράταξη Γκότση τονίζει πως ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει ολόκληρη τη δυτική χερσαία ζώνη και όχι μόνο ένα τμήμα της και μάλιστα άμεσα, προτού χαθεί για πάντα το παράθυρο ευκαιρίας που ανοίγει ενόψει της κατάρτισης του Master Plan του ΟΛΑ.
Επιπλέον, τονίζει πως η επιτροπή διεκδίκησης που συστάθηκε για αυτό τον σκοπό πριν περίπου 2 χρόνια, παραμένει ανενεργή, με ευθύνη του Δημάρχου.

Η ανακοίνωση
«Εδώ και σχεδόν 2 χρόνια σχηματίσθηκε επιτροπή διεκδίκησης της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης, η οποία, δυστυχώς, παρέμεινε ανενεργή με ευθύνη του Δημάρχου.
Πριν από μερικούς μήνες, τον Απρίλιο του 2024 η επιτροπή επανασυστάθηκε, χωρίς όμως να προβεί σε διεκδικήσεις και χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
Παρά τους αγώνες δεκαετιών για την διεκδίκηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης, όπου αναλώσαμε δυνάμεις και δεχθήκαμε υποσχέσεις, η ολιγωρία και τα «παιχνίδια» των διοικούντων, οδήγησαν στο να χαθούν ευκαιρίες πολύτιμες και μοναδικές.
Αποκορύφωμα όλων ήταν να μην σταλεί ούτε καν η απόφαση που λήφθηκε περί διεκδίκησης της κυριότητας επί της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης, από το Δημοτικό Συμβούλιο, προς τον Ο.Λ.Α.
Σήμερα όμως έφθασε η ώρα της ευθύνης. Διότι ξεκινά σύντομα η σύνταξη του MASTER PLAN του Ο.Λ.Α. το οποίο θα είναι έτοιμο σε μερικούς μήνες.
Σύμφωνα με την παράγραφο 9 εδάφιο α) άρθρο156 του Νόμου 4938/2022 εάν σήμερα κιόλας, δεν προχωρήσουμε στην διεκδίκηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης, θα μείνουμε για πάντα απ’ έξω ως Δήμος και δημότες, αφού το MASTER PLAN θα ενδυθεί με Προεδρικό Διάταγμα που θα περιλαμβάνει και την Δυτική Χερσαία Ζώνη.
Αφού συμβεί αυτό, το οποίο επίκειται, η μόνη λύση θα μπορούσε να είναι μελλοντικά απλά μια ενδεχόμενη μίσθωση της Ζώνης, με βαρύ τίμημα στις πλάτες των δημοτών.
Γι’ αυτό, σήμερα κιόλας, πρέπει να προχωρήσουμε στην διεκδίκηση της κυριότητας για να καταφέρουμε το ποθητό, δηλαδή να γίνουμε κύριοι ολόκληρης της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης η οποία όπως προκύπτει, δεν καλύπτει ανάγκες του λιμανιού.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή προ αυτού του τεράστιου κινδύνου, στέλνει απλά μία επιστολή στον Ο.Λ.Α., παρά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της επιτροπής διεκδίκησης, ζητώντας μίσθωση με τίμημα μόνο για το κομμάτι του χώρου στάθμευσης, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι εάν δεν κινηθεί τώρα, εν όψει του Προεδρικού Διατάγματος, θα χάσουμε για πάντα την επαφή μας με την δυτική Χερσαία Ζώνη.
Βέβαια η επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος προς τον Ο.Λ.Α. για μίσθωση, αντανακλά στην άρνηση του να διεκδικήσει την κυριότητα της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης με αποτέλεσμα άλλη μια ήττα για τον Δήμο χωρίς όμως πλέον καμία προσδοκία στο μέλλον.
Κρούουμε τον κώδωνα ιδιαίτερα στ’ αυτιά του ανθρώπου που προΐσταται στο Δήμο δηλαδή του Δημάρχου ότι αν εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα τελειώσαμε μια για πάντα με την Δυτική Χερσαία Ζώνη αφού πλέον δεν θα χωρεί κανένας αγώνας, για την απόκτηση της κυριότητας της».