Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, δεν είχε επαφή με κανέναν εκτός της οργάνωσής του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Tα ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο στρατός ερευνά το ενδεχόμενο να έχει τραυματιστεί ή και να έχει σκοτωθεί -αν και κάτι τέτοιο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν προκύπτει- ή απλά να έχει κόψει την επικοινωνία με το περιβάλλον του για κάποιο λόγο, κάτι που έχει ξανασυμβεί.

Οι πληροφορίες από διάφορες πηγές, τις οποίες επικαλούνται ισραηλινά ΜΜΕ διίστανται. Πηγές του IDF διευκρινίζουν πάντως ότι δεν υπήρχε σε εξέλιξη συγκεκριμένη επιχείρηση για την «εξουδετέρωση» του Σινουάρ στη Γάζα.

Ο Σινουάρ κρύβεται στα τούνελ της Γάζας μετά τη σφαγή στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, προσπαθώντας να αποφύγει την ισραηλινή καταδίωξη.

Times of Israel: Εξαιρετικά απίθανο να είναι νεκρός ο Σινουάρ

Οι Times of Israel αναφέρουν πως το Ισραήλ ερευνά την πιθανότητα -αν και είναι εξαιρετικά απίθανο- να είναι νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς, Γιάχια Σινουάρ, επικαλούμενες πληροφορίες του ισραηλινού στρατού.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla σημειώνει ότι ο Σινουάρ είναι ζωντανός. Οι πληροφορίες που ερευνώνται υποστηρίζουν ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του IDF στη Γάζα.

«Υπήρχαν επίσης στιγμές στο παρελθόν που εξαφανίστηκε και νομίζαμε ότι ήταν νεκρός, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε ξανά», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Όλες οι ελπίδες και οι εικασίες βασίζονται στο γεγονός ότι ο Σινουάρ ήταν άγνωστο που βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες», αναφέρει ισραηλινός δημοσιογράφος που επικαλείται Ισραηλινούς αξιωματούχους.