Κλειστό για δεύτερη ημέρα παρέμεινε το Δημοτικό Σχολείου Θυρρείου με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να αντιδρά στην υποβάθμιση του σχολείου σε μονοθέσιο.

Οι γονείς έκλεισαν το σχολείο και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να στείλουν τα παιδιά τους αν δε δικαιωθούν.

«Τα σχολεία όμως δεν τα κλείνουν οι γονείς, τα κλείνει η πολιτική του ΥΠΑΙΘ», λέει ο Πρόεδρος ΣΕΠΕ Βόνιτσας Ευθύμης Μυλωνίδης

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευθύμη Μυλωνίδη:

Δεν προλάβαμε να γράψουμε για τα μεγάλα προβλήματα των σχολείων του συλλόγου μας και…

Ο Σύλλογος γονέων του Δημοτικού Σχολείου Θυρρείου μας κάλεσε να αντιδράσουμε στην υποβάθμισή του σε μονοθέσιο! Οι γονείς έκλεισαν το σχολείο και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να στείλουν τα παιδιά τους αν δε δικαιωθούν. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ. ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ!

Εκπροσωπώντας τον ΣΕΠΕ Βόνιτσας τους δήλωσα την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αίτημα τους.

Η επίθεση του ΥΠΑΙΘ στη Δημόσια Εκπαίδευση θα μας βρει απέναντί του. Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος.

Ευθύμης Μυλωνίδης Πρόεδρος ΣΕΠΕ Βόνιτσας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας:

Κλειστό το δημοτικό σχολείο Θυρρείου, ημέρα 2η. Οι γονείς εκφράζουν έντονα την αντίθεσή τους στην υποβάθμιση- το ΥΠΑΙΘ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα ιδιαίτερα προβλήματα με τη μεζούρα- ο πολιτικός τσαμπουκάς εξαντλείται σε σχολείο μιας περιοχής που μαραζώνει απ την ανεργία και την υπογεννητικότητα (όπως και ολόκληρη η Ελλάδα).

Αν κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας δε σκύψει άμεσα πάνω απ το πρόβλημα ώστε να δώσει τη λύση που επιβάλλεται, το πρόβλημα θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Άλλωστε τι ζητάνε οι άνθρωποι αυτοι; ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.