“Με συγκίνηση υποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι δικαίωση ουσιαστική των πολιτικών μου αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα”, αναφέρει σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση του Δικαστηρίου για την αθωωτική υπέρ του απόφαση ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Δήλωση στην οποία κάνει λόγο για δίκαιη απόφαση και δικαίωση εξέδωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου μετά την ανακοίνωση του Δικαστηρίου.

Ο κ. Παπαντωνίου κάνει λόγο για μία “απόφαση δίκαιη που διαγράφει την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένειά μου τα τελευταία 8 χρόνια. Απόφαση που τιμά την ελληνική δικαιοσύνη“.

Μετά από ένα διάστημα οκτώ μηνών, που διήρκεσε και η ακροαματική διαδικασία, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατέληξε στην αθώωση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος λόγω αμφιβολιών ως προς το αν οι κατηγορούμενοι τέλεσαν το ως άνω αδίκημα.

Αντίστοιχη ήταν η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης για τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, και για τον φίλο τους, Ανδρέα Μπάρδη, οι οποίοι επίσης απαλλάχθηκαν από το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορήθηκε ότι έλαβε “δώρο” που φέρεται να έλαβε στο πλαίσιο της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών από την “Thales Nederland B.V.”, καθώς και ότι μέσω συγκατηγορούμενων του, -της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου και φίλου του ζευγαριού, Ανδρέα Μπάρδη, και άλλων προσώπων, για τα οποία παραγράφηκε το αξιόποινο- επιχείρησε να νομιμοποιήσει τα ποσά αυτά, διακινώντας τα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε εισηγηθεί την ενοχή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης, της συζύγου του και του στενού φίλου τους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο Γιάννος Παπαντωνίου με την ιδιότητα του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας δωροδοκήθηκε με ποσό που ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση για των εκσυγχρονισμό των φρεγατών.

Όπως είχε υποστηρίξει ο εισαγγελέας της έδρας “ο κατηγορούμενος όφειλε όταν ανέλαβε υπουργός να σταματήσει το πρόγραμμα έστω και αν είχε υπογραφή από τον προηγούμενο υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο. Όφειλε να το σταματήσει γιατί δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες της χώρας, γιατί ήταν πρόγραμμα που θα υλοποιούνταν σε δέκα χρόνια με τις φρεγάτες να είναι σε χειρότερη κατάσταση πλέον”.