Σε ερώτηση γιατί δεν είναι η ίδια υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη εξήγησε ότι

Γεροβασίλη: Αν εκλεγεί ο Κασσελάκης ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε οριστικά – ΒΙΝΤΕΟ

«από τον Φεβρουάριο έχω διατυπώσει την άποψή μου για την καθοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ με την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, για πολιτικούς λόγους όχι προσωπικούς λόγους. Εξαιτίας όλου αυτού έχω στοχοποιηθεί αρκετά. Δεν σημαίνει ότι με επηρεάζει αυτό. Ωστόσο δεν θα ήθελα να δώσω κανένα άλλοθι στην επόμενη κουβέντα που ανοίγει. Ένα άλλοθι πάλι για τοξικούς διαλόγους, για συζητήσεις παραπολιτικής. Ξέρετε έχω και μία εμπειρία πια στο χώρο. Νομίζω ότι είμαι σε θέση να εκτιμήσω σε ποιο πλαίσιο μπορώ εγώ να λειτουργήσω. Σε ποιο πλαίσιο δηλαδή μπορώ να κάνω ένα επόμενο βήμα. Και η εκτίμηση μου είναι ότι σε αυτό το πλαίσιο σε αυτή τη φάση δεν μπορώ να λειτουργήσω».

Την ανάγκη να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική και να φύγουν από την πολιτική της ατάκας επισήμανε η Ολγα Γεροβασίλη, που εκτίμησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης απλώς καθυστερεί να καταθέσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία.

Σε ερώτηση τι θα πράξει εάν ο Στέφανος Κασσελάκης επανεκλεγεί στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: «Εκτιμώ ότι πρώτον δεν θα κερδίσει ο κύριος Κασσελάκης. Και εκτιμώ ότι αν υποθέσουμε ότι εκλέγεται ο Στέφανος Κασσελάκης τότε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με ό,τι φανταζόμαστε έχει τελειώσει οριστικά. Και ο καθένας θα βάλει τον εαυτό του να μετρηθεί μέσα σε αυτήν εικόνα εκείνη την στιγμή».

Και πρόσθεσε: «Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι σε όλο αυτό τον χρόνο ο Στέφανος Κασσελάκης και μία ομάδα γύρω από αυτόν πολιτεύτηκαν και εξακολουθούν να το κάνουν και σήμερα ανακαλύπτοντας φανταστικούς εχθρούς. Προσπαθούν να στηρίξουν μία θετική πρόταση, δηλαδή την πρόταση του να είναι ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος, μέσω θυματοποίησης. Αυτά νομίζω ότι είναι μύθοι τα οποία κατασκευάζονται και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου «μία υποψηφιότητα επιστροφής στην πολιτική συζήτηση». «Η υποψηφιότητα του Σωκράτη του Φάμελλου, που είναι ένας σύντροφός μου που εκτιμώ βαθύτατα και είναι μία υποψηφιότητα η οποία μας κάνει να ελπίζουμε ότι επιτέλους θα γυρίσουμε σε μία πολιτική συζήτηση. Μένει να δούμε όλο το παζλ των υποψηφίων», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει σε αυτή την φάση να φύγουμε από την απαξίωση, την παραπολιτική, την τοξιότητα, την απαξίωση, τους διχασμούς, τους φανταστικούς εχθρούς, από τις απειλές και να περάσουμε πραγματικά στην ουσία, που είναι η ουσία των πολιτικών είναι να παράξουν πολιτική», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.