Γαλλία: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση – Ο δεξιός προσανατολισμός και οι άνθρωποι του Προέδρου Μακρόν

Στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Γαλλία, κατέληξαν, έπειτα από παλινωδίες εβδομάδων, σήμερα Σάββατο (21/9) οι διαβουλεύσεις που είχε με πολιτικούς παράγοντες και κόμματα ο νέος Πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ, τον οποίο όρισε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά τις πρόωρες εκλογές στην χώρα.

Ο κεντροδεξιός Ζαν-Νοέλ Μπαρό, από το κόμμα MoDem, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Αντουάν Αρμάν, από το κόμμα του Γάλλου προέδρου, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας. Ο Μπαρό, 41 ετών, ήταν  υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Στο υπουργείο Στρατιωτικών παραμένει ο Σεμπαστιάν Λεκορνύ. Ο Λεκορνύ, είναι πιστός υποστηρικτής του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Υφυπουργός αρμόδιος για την Ευρώπη ανέλαβε ο Μπενζαμέν Χαντάντ, επίσης προερχόμενος από το κόμμα του προέδρου Μακρόν, όπως άλλωστε και η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Μοντ Μπρεζεόν.

Η αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ανίκ Ζενεβάρ ανέλαβε το υπουργείο Γεωργίας, ενώ η Ρασιντά Ντατί παρέμεινε στο υπουργείο Πολιτισμού.  Ο ριζοσπάστης συντηρητικός Μπρυνό Ρετογιό αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Το κυβερνητικό σχήμα απαρτίζεται από 39 υπουργούς και είναι δεξιάς κατεύθυνσης. Πρώτη αποστολή της νέας κυβέρνησης θα είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού.

Το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Δευτέρα.