O Άθλος Ορεστιάδας με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης διοργανώνει από 27-29 Σεπτεμβρίου 2024 το πρώτο «Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Νέας Ορεστιάδας» με συμμετοχές ομάδων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ορεστιάδας «Ν. Σαμαράς».

Για τρεις ημέρες η πόλη μας θα είναι η «πρωτεύουσα» του βόλεϊ στα Βαλκάνια, καθώς στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν, η ομάδα του Γιώργου Μπακοδήμου θα τεθεί αντιμέτωπη στα πρώτα επίσημα φιλικά της χρονιάς, με πανίσχυρους αντιπάλους  όπως ο περσινός φιναλίστ και διεκδικητής του φετινού τίτλου της Volleyleague,  κάτοχος του Λίγκ Καπ “Ν. Σαμαράς” , Παναθηναϊκός, η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας 2022/23, Νεφτοχίμικ Μπουργκάς και η κραταιά ρουμανική Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Ομάδες με πολλές διακρίσεις στη χώρα τους, σημαντικές παρουσίες στα κορυφαία ευρωπαϊκά Κύπελλα και με σπουδαίους διεθνείς παίκτες μεταξύ των οποίων οι εξής: ο Ρώσος πρώην διεθνής και τοπ σκόρερ της ρωσικής Superligue & κορυφαίος επιθετικός του Κυπέλλου Ρωσίας, Pavel Moroz (Νεφτοχίμικ Μπουργκάς), ο Γερμανός τριταθλητής κόσμου και δευτεραθλητής Ευρώπης, Christian Fromm (Ντιναμό Βουκουρεστίου), ο Βούλγαρος πρώην κορυφαίος σέρβερ & καλύτερος ακραίος του πρωταθλήματος & Κυπέλλου της Αργεντινής,  Rozalin Penchev (Νεφτοχίμικ Μπουργκάς), ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και πρώην κορυφαίος ακραίος της βελγικής Λίγκας, Ανδρέας Φράγκος, ο πρώην  MVP του Πρωταθλήματος Γερμανίας, Σούπερ Καπ Γερμανίας και Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς», Θανάσης Πρωτοψάλτης (Παναθηναϊκός), ο Αμερικανός πρώην MVP του NORCECA Pan American Cup, Patrick Gasman (Παναθηναϊκός), ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, εξάκις πρώην κορυφαίος μπλοκέρ του ελληνικού πρωταθλήματος και κορυφαίος κεντρικός του European Golden League, Γιώργος Πετρέας (Παναθηναϊκός),  ο Ολλανδός πρώην κορυφαίος ακραίος σε Challenge Cup, Ιταλική Λίγκα και κορυφαίος επιθετικός σε Cev Cup, Γερμανικό πρωτάθλημα, Marten Van Gerderen (Παναθηναϊκός), ο Τσέχος πρώην κορυφαίος μπλοκέρ της τσεχικής Extraliga Simon Krajčovič (Νεφτοχίμικ Μπουργκάς), o Σέρβος πρώην κορυφαίος διαγώνιος της σερβικής Super League, Petar Premović (Ντιναμό Βουκουρεστίου), ο Κροάτης πρώην κορυφαίος μπλοκέρ του European Golden League, Kruno Nikačević (Ντιναμό Βουκουρεστίου), o Κουβανός πρώην καλύτερος μπλοκέρ του Pan American Cup U21 2023, Jakdiel Contreras Acosta (Ντιναμό Βουκουρεστίου) και φυσικά οι διεθνείς Θρακιώτες άσοι του Παναθηναϊκού Σταύρος Κασαμπαλής, Γρηγόρης Κοντοστάθης.

Ο πρόεδρος του Άθλου Ορεστιάδας, Γιώργος Τσολακίδης, που ανυπομονεί να καλωσορίσει τις τρεις ομάδες στην πόλη μας για αυτό το ιστορικό πρώτο διεθνές τουρνουά στην ιστορία του συλλόγου δήλωσε: «Το πρώτο “Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Νέας Ορεστιάδας”, για μας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό αθλητικό γεγονός. Στόχος της διοίκησης από φέτος είναι να καθιερώσουμε μια νέα διοργάνωση, ένα δυνατό τουρνουά, που θα προσφέρει την ευκαιρία στους πολίτες της Ορεστιάδας να απολαύσουν βόλεϊ υψηλού επιπέδου από κορυφαίες διεθνείς ομάδες και παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Παράλληλα όμως θα έχει σημαντικά οφέλη και για την ομάδα μας, καθώς θα τεστάρουμε τις δυνάμεις μας ενόψει της πρεμιέρας της Volley League κόντρα σε πολύ ανταγωνιστικούς αντιπάλους.
Τέλος θα είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τη συνάντησή μας με ανθρώπους από γειτονικές χώρες και να χαρούμε την ομορφιά του βόλεϊ. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε τις ομάδες στην πόλη μας για τρεις ημέρες που θα θυμόμαστε όλοι για πάντα. Ελπίζουμε ότι αυτό το τουρνουά θα γίνει θεσμός στην Ορεστιάδα και ο κόσμος θα το “αγκαλιάσει” από την πρώτη στιγμή».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 1ου «Διεθνούς Τουρνουά Βόλεϊ Νέας Ορεστιάδας»

Παρασκευή  27/9

18.00: Άθλος Ορεστιάδας – Νεφτοχίμικ Μπουργκάς
20.00: Ντιναμό Βουκουρεστίου – Παναθηναϊκός –

Σάββατο 28/9

18.00: Ντιναμό Βουκουρεστίου – Νεφτοχίμικ Μπουργκάς
20.00: Παναθηναϊκός – Άθλος Ορεστιάδας

Κυριακή 29/9

16.00: Παναθηναϊκός – Νεφτοχίμικ Μπουργκάς
18.00: Άθλος Ορεστιάδας – Ντιναμό Βουκουρεστίου