Βασίλης Οικονόμου: «Ζητάτε να σας πω “κάντε τον σταυρό σας και μπείτε στα τρένα”; – Δεν είμαι υπεύθυνος σε ένα διαλυμένο σύστημα»

«Είμαστε προβληματισμένοι αλλά και σε εγρήγορση γιατί πρέπει να λυθούν τα θέματα» δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Βασίλης Οικονόμου στον Talk Radio, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά που έχουν σημειωθεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ερωτηθείς για το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη μόλις χθες, όπου εκδηλώθηκε φωτιά στις γραμμές μεταξύ των σταθμών «Νερατζιώτισσα» και «Ειρήνη», ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Ακόμη δεν έχουμε το πόρισμα της Πυροσβεστικής. Υπήρξε κάποια ένδειξη φωτιάς που δεν γνωρίζω από τι προκλήθηκε, πάντως δεν ήταν στο τρένο το θέμα».

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο σχέδιο που παρουσίασε ο Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή, που αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο. Τότε, ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο εάν τα τρένα είναι ασφαλή, με τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών να απαντά: «Τι ζητάτε να σας πω; Κάντε τον σταυρό σας και μπείτε στα τρένα, όπως ακούω από διάφορους; Είναι ποτέ δυνατόν να το πω αυτό; Εγώ δεν είμαι υπεύθυνος σε ένα διαλυμένο σύστημα. Έχει προβλήματα; Ναι. Να κάτσουμε να τα λύσουμε; Ναι. Αλλά ότι είναι διαλυμένο το σύστημα, δεν το δέχομαι».