Κλήθηκαν μέσω κλειστής ομάδας στο Instagram 25-40 άτομα από όλη την Αττική όπου εντόπισαν το κορίτσι, το οδήγησαν δια της βίας σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας το από την παρέα του και της επιτέθηκαν άνευ αιτίας από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι, ρίχνοντάς τη λιπόθυμη στο έδαφος όπου και συνέχισαν βίαια να τη χτυπούν να τη φτύνουν, να επιδιώκουν να τη γδύσουν και να της κάψουν τα μαλλιά.

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο από τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα, που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου.

Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ανήλικη επιτίθεται στο κορίτσι, χωρίς να επεμβαίνει κανείς να τις χωρίσει, παρότι γύρω τους υπάρχουν δεκάδες άτομα.

Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 21:22, όπως φαίνεται και στα πλάνα από κάμερα ασφαλείας και στο σημείο, επί της οδού Λαζαράκη, υπήρχαν εκείνη τη στιγμή περίπου 20 άτομα.

H 14χρονη, συνοδευόμενη από τους γονείς της, μετέβη στο ΑΤ Γλυφάδας και έκανε καταγγελία. Η οικογένεια του θύματος προχώρησε σε μήνυση κατά δύο συμμαθητριών της, που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που της επιτέθηκαν, καθώς και στους γονείς τους για παραμέληση ανήλικων.

Οι αστυνομικοί του ΑΤ Γλυφάδας στη συνέχεια εντόπισαν τις δύο ανήλικες και τους γονείς τους και τους συνέλαβαν, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή ήταν η δεύτερη φορά – μέσα σε 15 ημέρες – που η ανήλικη δέχτηκε επίθεση από συμμαθήτριές της.

Για το προηγούμενο περιστατικό, που είχε σημειωθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, πάλι στη Γλυφάδα, η 14χρονη δεν είχε αναφέρει τίποτα στους γονείς της. Το έμαθαν τυχαία και μάλιστα είδαν και βίντεο που είχαν αναρτήσει. Δεν πρόλαβαν να καταθέσουν μήνυση και ακολούθησε ο δεύτερος ξυλοδαρμός.

«Η 14χρονη είναι απουσιολόγος, άριστη μαθήτρια και όμορφη και τη ζήλευαν δύο συγκεκριμένες συμμαθήτριές της. Από πέρυσι άρχισε το λεκτικό μπούλινγκ που κατέληξε στους δύο ξυλοδαρμούς. Όπως μάθαμε πρωταγωνίστησε μία μαθήτρια από την Αργυρούπολη που γνωρίζει πολεμικές τέχνες. Αυτή φαίνεται στα βίντεο να τη χτυπάει αλύπητα», αναφέρουν πηγές από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Κλήθηκαν μέσω κλειστής ομάδας στο Instagram 25-40 άτομα από όλη την Αττική

Οι ίδιες πηγές περιγράφουν τι ακριβώς συνέβη: «Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας γυμνασίου του Δήμου Βούλας για 2η φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων από ομάδα 25 και πλέον ανηλίκων παιδιών πρωτοστατούντων δύο μαθητριών του ίδιου γυμνασίου (γνωστό το ποιόν των παιδιών και των γονέων αυτών) στην περιοχή της Γλυφάδας Σάββατο βράδυ (21/9) και 07/09 το προηγούμενο.

Έγιναν όλες οι ενέργειες σε συνέχεια και παλιότερων περιστατικών, μήνυση χθες στο ΑΤ Γλυφάδας (ποινική δίωξη) και σε όλες τις ενεχόμενες οικογένειες στις αξιόποινες αυτές πράξεις, καθώς και στα ανήλικα τέκνα αυτών που συμμετείχαν με οιονδήποτε τρόπο στο συμβάν.

Προτρέπουμε τους γονείς να αναλάβουν δράση σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο αντίστοιχο περιστατικό, τα παιδιά κινδυνεύουν πραγματικά, το θύμα εν προκειμένω είναι μια αριστούχα μαθήτρια που δεν έχει δώσει δικαίωμα ποτέ με τη συμπεριφορά της, τουναντίον και ίσως αυτό, το ότι δεν έχει δώσει δικαιώματα να είναι η αιτία των εξαιρετικά δυσάρεστων γεγονότων που βιώνει».