Ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας στον Εμπεσό Βάλτου που καταστράφηκε μετά από πτώση κεραυνού Λεωνίδας Καπέρδος μίλησε για όσα συνέβησαν στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action24.

«Βρισκόμασταν στη στάνη μας. Ταΐζαμε τα ζωντανά μας όταν ξεκίνησε να βρέχει. Η στάνη απέχει από το σπίτι περίπου τρία χιλιόμετρα και μόλις φτάσαμε στο σπίτι ακούσαμε για τεράστια βροντή. Όλο το χωριό είδε τη φωτιά και έτρεξε», ανέφερε αρχικά ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας.

Από την στάνη όπως επεσήμανε δεν έχει μείνει τίποτα. «800 τετραγωνικά η κτηνοτροφική μονάδα, δεν έχει μείνει τίποτα. Είχε μέσα τριφύλλι, καλαμπόκι ότι έχει μία τέτοια μονάδα. Ήταν μία σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα που είχε τα πάντα» ανέφερε ο κ. Καπέρδος.

Δεν γλίτωσαν τα ζώα. Κάηκαν 160 πρόβατα και 13 γίδες. «Δεν έχει μείνει τίποτα. Ότι και να σας πω είναι λίγο, η καταστροφή ήταν ολική», σημείωσε.

«Δέκα λεπτά πριν φύγαμε από εκεί εμείς. Πάνω στην ατυχία μας, ήμασταν τυχεροί που δεν ήμασταν μέσα. Δεν έχει πέσει σε στάβλο κεραυνός ποτέ. Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να σκεφτούμε τίποτα. Ο ΕΛΓΑ έκανε καταμέτρηση, είμαστε σε απόγνωση», τόνισε ο κ. Καπέρδος.