Η Metorbike από το Αμβούργο παρουσίασε ένα ηλεκτρικό moped με δρύινη σέλα και ήχο από V8.

Οι κατασκευαστές δίκυκλων μοτοποδηλάτων της κατηγορίας 50 κ.εκ. προσπαθούν να βρουν τρόπους να προσελκύσουν νέους και παλαιούς αναβάτες. Επειδή οι επιδόσεις των moped είναι συνήθως πολύ χαμηλές, θέλουν να προσθέσουν γκάτζετ και ιδιαίτερη αισθητική προκειμένου να δώσουν ένα κίνητρο στους μοτοσικλετιστές να το αποκτήσουν.

Ένα από τα πιο ενδιαφέρονται ηλεκτρικά μοτοποδήλατα του 2024 είναι το Lion’s Den της Metorbike. Η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να δώσει έμφαση στην εμφάνιση και την τεχνολογία του δικού της moped δημιουργώντας κάτι που σίγουρα ξεχωρίζει.

Αρχικά, η εμφάνιση του Lion είναι εντυπωσιακή. Έχει έντονα στοιχεία ενός vintage cafe racer με το πιο χαρακτηριστικό σημείο του τον ψεύτικο δίχρονο κινητήρα που παίζει το ρόλο του καλύμματος του ηλεκτροκινητήρα. Το πλαίσιο προέρχεται από ένα παλαιότερο Puch AX 40 και ανάμεσά του κρύβεται ένα ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 2,72 ίππων και μια μπαταρία 1,63 kWh.

Η αυτονομία του Lion είναι περίπου 60 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχει και έκδοση με μεγαλύτερη μπαταρία 3,8 kWh με αυτονομία 145 χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 50 χλμ./ώρα, ενώ υπάρχει έκδοση με περισσότερη ισχύς στους 5,4 ίππους ή 15 ίππους με τελική ταχύτητα 70 ή 100 χλμ./ώρα.

Με διαφορά όμως το πιο εντυπωσιακό γκάτζετ αυτού του μοτοποδηλάτου είναι το σύστημα ήχου που έχει εξελίξει η Metorbike. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει 6 διαφορετικούς ήχους στους οποίους συναντάμε V8 κινητήρα ή V12 κινητήρα, ακόμα και ήχο από διαστημόπλοιο. Επιπλέον, η σέλα είναι δρύινη με δέρμα από κατσίκα καπιτονέ, ενώ υπάρχει επιλογή σέλας από μαόνι.

Το Metorbike Lion’ Den δεν είναι φτηνό αφού θα χρειαστείς περίπου 8.500 ευρώ για να αποκτήσεις το πολυτελές μοτοποδήλατο.