Με ελαφρώς λιγότερη ιπποδύναμη από τη ναυαρχίδα της Σειράς 2 και πολλές αναβαθμίσεις στην αεροδυναμική και την ανάρτηση, αυτή η M240i κατακτάει καρδιές.

Ξεκινώντας από τον πασίγνωστο 3λιτρο εξακύλινδρο της BMW, ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος τον αναβάθμισε με ένα MHtronik powerbox, βλέποντας την ισχύ να σκαρφαλώνει στους 440 ίππους από τους 374 εργοστασιακούς.

Και πάλι, η M240i έχει λιγότερη ιπποδύναμη από την M2 των 480 ίππων, αλλά η Manhart τονίζει ότι διαθέτει άλλα δύο προγράμματα αναβάθμισης, εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης.

Τροποποιήσεις έχουν γίνει και στο σύστημα της εξάτμισης, με τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης να παράγουν έναν ακόμα πιο δυναμικό και πορωτικό ήχο.

Το κιτ βελτίωσης της γερμανικής εταιρείας ονομάζεται MH2 450 και μετά τις μηχανικές αναβαθμίσεις, συνεχίζει με την ανάρτηση. Η Manhart δίνει την επιλογή ανάμεσα σε ελατήρια της H&R με μικρότερη διαδρομή ή αμορτισέρ KW. Αμφότερα, χαμηλώνουν το αυτοκίνητο και βελτιώνουν αισθητά την οδική του συμπεριφορά.

Τα φρένα παραμένουν εργοστασιακά στο βασικό κιτ, ωστόσο ο γερμανικός οίκος διαθέτει αναβαθμίσεις σε περίπτωση που ο πελάτης ενδιαφέρεται.

Αισθητικά, το πακέτο περιλαμβάνει μία πομπώδη δημιουργία, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Φυσικά, η έμπνευση προέρχεται από τους αγώνες, με το σύνολο να χαρακτηρίζεται από λευκές, γκρι και κόκκινες λεπτομέρειες πάνω στο μαύρο που κυριαρχεί.

Δεν μπορείς, βέβαια, να παραλείψεις τα τεράστια λογότυπα της Manhart στο πλάι, καθώς βοηθούν να αντιληφθείς γρήγορα ότι δεν μιλάμε για εργοστασιακή BMW Σειρά 2.

Εντυπωσιακές είναι και οι 20άρες λευκές ζάντες Concave One που υπερκαλύπτουν τους θόλους, σε συνδυασμό με την ανάρτηση. Το αμάξωμα κοσμείται και από διάφορες ενισχύσεις από carbon, το οποίο είναι έντονο στο splitter, στα ενισχυμένα μαρσπιέ, στο διαχύτη και στην πιο εξέχουσα αεροτομή.

Η Manhart δίνει την επιλογή για ενισχύσεις και στα φτερά, οι οποίες δε φαίνονται στις φωτογραφίες. Το εσωτερικό είναι σχεδόν εργοστασιακό, καθώς μόνο το τιμόνι έχει επένδυση από δέρμα και Alcantara, τα paddles είναι από ανθρακονήματα, ενώ δεν λείπει το λογότυπο της εταιρείας.

Εννοείται, ότι τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν είναι φθηνό. Ενδεικτικά, η Manhart κοστολογεί το ενισχυμένο κιτ αμαξώματος στις 6.590 ευρώ, τα αμορτισέρ KW στις 6.499 ευρώ και τον αγωνιστικό χρωματισμό στις 5.695 ευρώ.