Νέες αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά τα σφοδρά πλήγματα της Παρασκευής που είχαν στόχο το αρχηγείο της Χεζμπολάχ, όπως ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Διαβάστε σχετικά – Θρίλερ με τον Νασράλα: Ισραηλινά μέσα μεταδίδουν πως είναι νεκρός – Τι λέει η Χεζμπολάχ

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) προανήγγειλαν ότι θα βομβάρδιζαν τρεις αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ στα υπόγεια κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού. Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ έχει διαψεύσει πως αποθηκεύει όπλα σε συγκροτήματα κατοικιών.

Ο συνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για το αραβόφωνο κοινό, δημοσίευσε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) χάρτη που έδειχνε την τοποθεσία των τριών κτηρίων που αποτελούσαν στόχους, καλώντας τους περιοίκους σε ακτίνα 500 μέτρων να εγκαταλείψουν την περιοχή. Λίγη ώρα αργότερα, ισχυρές εκρήξεις συγκλόνιζαν τη συγκεκριμένη συνοικία.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν επίσης θέσεις της Χεζμπολάχ στην περιοχή της Τύρου.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι ο διοικητής της μονάδας εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, Μοχάμεντ Αλί Ισμαήλ, και ο αναπληρωτής του, Χοσέιν Άχμεντ Ισμαήλ, σκοτώθηκαν σε ένα από τα πλήγματα των προηγούμενων ωρών.

Το απόγευμα της Παρασκευής, το Ισραήλ εξαπέλυσε ένα από τα σφοδρότερα κύματα αεροπορικών επιδρομών στη Βηρυτό εδώ και πολλά χρόνια, εξαιτίας του οποίου σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν 91 άλλοι, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου.

Smoke can be seen over Dahieh, Beirut as the area was hit again pic.twitter.com/7Fr46zQxpl
— Nafiseh Kohnavard (@nafisehkBBC) September 27, 2024

Επτά κτήρια κατέρρευσαν εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης, σύμφωνα με το προσκείμενο στη Χεζμπολάχ τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar. Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν «πλήγμα ακριβείας» στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στόχος της ισραηλινής επίθεσης ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ωστόσο, πηγή από το λιβανέζικο κίνημα διαβεβαίωνε ότι ο Χασάν Νασράλα είναι σώος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ