Προ ημερησίας διάταξης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Πιστιόλας έθεσε ερώτημα αναφορικά με το αντίτιμο του νέου πάρκινγκ του ΔΑΚ. Το ζήτημα έθιξε και ο Νίκος Γκρίζης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μην μπει αντίτιμο.

Απαντώντας ο κ. Φωτάκης τόνισε ότι θα είναι ελεύθερο αντιτίμου μέχρι νεωτέρας. «Χρειάζεται εύλογος χρόνος να δούμε τις ανάγκες που υπάρχουν. Σε ότι αφορά το αντίτιμο επιμένουμε, γιατί θα πρέπει να υπάρχει φύλαξη. Αν κάτι σπάσει εκεί μέσα η ευθύνη θα γυρίσει σε εμάς.

Επειδή έχουμε συζητήσει με την Αστυνομία, η παραβατικότητα εκεί αφορά κυρίως ανηλίκους. Δεν λύνεται εύκολα, μόνο την χρήση καμερών. Προς ώρας είναι ελεύθερο αντιτίμου».

Ο Γ.Γ. του δήμου κ. Τζιώλης σημείωσε πως αν μπει αντίτιμο θα έχει να κάνει με την συντήρηση του χώρου και θα είναι συμβολικό, ένα ευρώ. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν παραβατικά στοιχεία στην περιοχή. Θα έχουμε χώρο φωτισμένο, με φύλακες, κάμερες. Δεν είναι ποσό που θα δημιουργεί προβληματισμό. Κάμερες θα χρειαστούν γιατί το χρονικό εύρος χρήσης θα είναι μέχρι τις 11:00 το βράδυ».

Ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Χρ. Ζαρκαβέλης, είπε στην απάντηση του: «Επικαλούμαι την μαρτυρία του Αστυνομικού Διευθυντή. Οι δικογραφίες για τα σπασμένα αυτοκίνητα αφορούν παιδιά 8-13 ετών. Κλείσαμε όλο το βόρειο τμήμα του ΔΑΚ για τον λόγο αυτό.

Αν η αντιπολίτευση παίρνει την ευθύνη ότι δεν θα γίνουν ζημιές, πρότασή μου είναι να μην μπει αντίτιμο. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη και λέμε να μπει αντίτιμο. Αν εσείς πάρετε την ευθύνη και θέλετε μόνο κάμερες, εισηγούμαι να μην μπει. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι όμως ότι ακόμη και τώρα το πάρκινγκ έχει περισσότερα οχήματα απέξω παρά μέσα, παρότι είναι ελεύθερο».