Αν παραιτηθώ από την ΚΟ δεν θα κρατήσω την έδρα ως ανεξάρτητη, ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή σπίτι μου

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024, 5:23 μμ

Η Ακρίτα απαντά στον Τσέκερη

Η Ελενα Ακρίτα με ανάρτησή της απάντησε στον πρώην διευθυντή της “Αυγής” Αγγελο Τσέκερη, ο οποίος αναρωτήθηκε από πού ακριβώς δήλωσε παραίτηση. “Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθώ από την ΚΟ και να κρατήσω την έδρα, ως ανεξάρτητη. Ποτέ. Με τίποτα. Αλλά με τίποτα” ξεκαθάρισε η Έλενα Ακρίτα συμπληρώνοντας, “Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή σπίτι μου. Αποστάτρια εγώ δεν γίνομαι”.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναλυτικά η Έλενα Ακρίτα έγραψε στο Facebook: “Κύριε Άγγελε Τσέκερη, ακούστε λίγο. Τί από τη φράση μου «θέτω την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος» δεν καταλάβατε; Δεν στέλνεις επιστολή παραίτησης στον ΠτΒ αν δεν έχει προηγηθεί αντίστοιχη στον Πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος. Αυτό έκανε ο Όθωνας Ηλιοπουλος, αυτό έπραξα με δική μου πρωτοβουλία. Ο Νίκος Παππάς στη συνομιλία που είχαμε, απερριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποχώρησης μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθώ από την ΚΟ και να κρατήσω την έδρα, ως ανεξάρτητη. Ποτέ. Με τίποτα. Αλλά με τίποτα. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή σπίτι μου. Αποστάτρια εγώ δεν γίνομαι. Κλείνοντας, να είστε σίγουρος ότι, ναι μεν στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη (κι αυτό ενοχλεί) αλλά δεν θα γινω τηλεοπτικός μαϊντανός – μέλι στο ψωμάκι της δεξιάς φαρέτρας – εξαπολύοντας ύβρεις και χυδαίους χαρακτηρισμούς στον εσωκομματικό μου αντίπαλο. Εγκαρδιους χαιρετισμούς”.

Στην ανάρτησή του χθες, ο Αγγελος Τσέκερης είχε γράψει: “Συγνώμη είμαι ο μόνος που δεν έχει καταλάβει από που ακριβώς δήλωσε παραίτηση η κυρία Άκριτα; Διότι το «υπέβαλλε την παραίτησης της από την Κοινοβουκευτικη Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» δεν λέει τίποτα. Αν δήλωσε έτοιμη να παραιτηθεί από βουλευτής, μαγκιά της, αλλα αυτό δεν το λένε «παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ». Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποσύνολο της Βουλής, άρα η παραίτηση από μια ΚΟ δεν σημαίνει παραίτηση από την Βουλή. Αν πάλι δήλωσε έτοιμη να φυγει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να ανεξαρτητοποιηθεί τότε πολύ λογικά ο Παππάς της είπε ούτε που να το σκέφτεται. Δεν μειώνεις την Κοινοβουλευτική Δύναμη του κόμματός σου για λόγους ευθιξίας. Ούτε εμπεριέχει κάποια έμπρακτη μεταμέλεια το να φύγεις από την κοινοβουλευτική σου ομάδα και να γίνεις ανεξάρτητη βουλεύτρια. Σωστά;”.