Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Φλώρινας από την τραγική είδηση του θανάτου του αντιδήμαρχου Τεχνικών Έργων στο σοκαριστικό τροχαίο με νταλίκα στην Ελασσόνα.

Πρόκειται για τον 50χρονο Λάζαρο Αντωνιάδη ο οποίος οδηγούσε τη μοιραία νταλίκα που βγήκε εκτός πορείας συγκρούστηκε στο κράσπεδο και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ήταν ελεύθερος επαγγελματίας όντας ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας ενώ ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο.

Συγκλονιστικό είναι το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη:

«Ο Λάζαρος, ο δικός μας Λάζος, δεν είναι πια μαζί μας.

Νιώθω πραγματικά συντετριμμένος και αδυνατώ να το δεχτώ, όπως και όλοι όσοι τον είχαμε στη ζωή μας.

Τι λόγια να πω για τον Λάζο… Φιλότιμος και δραστήριος, οραματιστής και διεκδικητικός, πάντα εκεί να φωτίζει με το καθαρό του βλέμμα τα σκοτεινά μας σημεία. Υπόδειγμα οικογενειάρχη, επαγγελματία, αυτοδιοικητικού. Μια αστείρευτη πηγή ζωντάνιας, που με την θετική του διάθεση έδινε λύση στα πιο μεγάλα αδιέξοδα.

Φίλε βιάστηκες, αλλά να είσαι σίγουρος ότι φεύγοντας αφήνεις πίσω σου ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα καλοσύνης, υπευθυνότητας και ήθους που κάνει πολύ περήφανους πάνω από όλα την οικογένειά σου, την αγαπημένη σου σύζυγο Ντίνα, τον λατρεμένο σου γιο Άγγελο, τους σεβαστούς γονείς, τα αδέρφια σου, αλλά και όλους εμάς, όλη την τοπική κοινωνία, που σε αγαπήσαμε βαθιά. Από σήμερα ο Δήμος Φλώρινας χάνει ένα κομμάτι της ψυχής του. Το φως, όμως, της προσωπικότητας του Λάζαρου θα καθοδηγεί για πάντα στο εξής τα βήματά μας. Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες, αλλά ένιωσα χρέος μου να γράψω αυτά τα λίγα λόγια για έναν τόσο αξιόλογο άνθρωπο που έφυγε από κοντά μας τόσο ξαφνικά.

Αναπαύσου εν ειρήνη, φίλε».

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όταν, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του λίγο έξω από την Τσαριτσάνη.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα ο οδηγός του φορτηγού να εγκλωβιστεί στην καμπίνα του και να χρειαστεί η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε άνδρας από ΦΙΧ όχημα, συνεπεία τροχαίου, στο 31ο χλμ Ε.Ο. Λαρίσης-Κοζάνης στην περιοχή Τσαριτσάνη Λάρισας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Επιχείρησαν 12 #πυροσβέστες με 4 οχήματα.— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 21, 2024