ΚΟΣΜΟΣ Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό -Νεκρός ανώτατος διοικητής της οργάνωσης Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό / Φωτογραφία: AP NEWSROOM IEFIMERIDA.GR 20/09/2024  16:13 Αεροπορική επιδρομή με F-35 κατά της Χεζμπολάχ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής το Ισραήλ.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν στην ισραηλινή επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου σε έναν προκαταρκτικό απολογισμό

Μια πηγή που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Ιμπραχίμ Ακίλ, ηγέτης της δύναμης αλ-Ραντουάν, της επίλεκτης μονάδας του φιλοϊρανικού λιβανικού κινήματος, σκοτώθηκε σε σημερινή ισραηλινή επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ «Το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο τον ηγέτη της δύναμης Alαλ-Ραντουάν, Ιμπραχίμ Ακίλ, ο οποίος σκοτώθηκε», τόνισε η πηγή. Αυτός ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ ήταν καταζητούμενος από τις ΗΠΑ.

Μία από τις πηγές ανέφερε ότι ο Ακίλ σκοτώθηκε μαζί με μέλη της επίλεκτης μονάδας του την ώρα που είχαν συνάντηση.

Άλλες πηγές ασφαλείας στο Reuters τόνισαν επίσης ότι στόχος της σημερινής ισραηλινής επίθεσης στη Βηρυτό ήταν ο διοικητής επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Ακίλ. Αυτές οι πηγές ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν ότι ο Ακίλ σκοτώθηκε στην επίθεση.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας επιβεβαίωσαν ότι διεξήγαγαν «στοχευμένη επίθεση» στη Βηρυτό, χωρίς ωστόσο να παρέχουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με ΜΜΕ του Λιβάνου ένα ισραηλινό F-35 εκτόξευσε δύο ρουκέτες σε κτίριο της περιοχής Dahiyeh και επρόκειτο για στοχευμένο κτύπημα. Ο Ιμπραχίμ Ακίλ, ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ που φέρεται να σκοτώθηκε από την ισραηλινή επιδρομή ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar -που ελέγχεται από τη Χεζμπολάχ- έκανε λόγο για νεκρούς και τραυματίες από την επίθεση. Αξιωματούχοι από τη Βηρυτό κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και 17 τραυματίες. Το BBC δημοσιεύει φωτογραφία από το Dahieh, η οποία δείχνει σύννεφα καπνού πάνω από την περιοχή, η οποία είναι προπύργιο της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΟΣΜΟΣ  20/09/2024  14:51 Απαντά η Χεζμπολάχ: Επίθεση με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ, λένε ότι στοχεύουν στρατιωτικές τοποθεσίες ΚΟΣΜΟΣ  20/09/2024  17:53 «Παγκόσμιος τρομοκράτης»: Ποιος είναι ο Ιμπραχήμ Ακίλ της Χεζμπολάχ που φέρεται νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό Οι αρχικές αναφορές, σημειώνει το βρετανικό μέσο, αναφέρουν ότι χτυπήθηκε ένα θρησκευτικό και κοινωνικό κέντρο. Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό / Φωτογραφία: AP Ισραήλ: «Στόχος υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αεροπορικός βομβαρδισμός είχε στόχο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, ενώ λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες στα νότια προάστια της Βηρυτού.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Οι πηγές ασφαλείας δεν διευκρίνισαν ποιος ήταν το ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ που ήταν ο στόχος της ισραηλινής επίθεσης, ούτε αν αυτός σκοτώθηκε.

«Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε στοχευμένο πλήγμα στη Βηρυτό» ανακοίνωσε ο στρατός, χωρίς να διευκρινιστεί η φύση αυτού του πλήγματος ή τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν. Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό / Φωτογραφία: AP ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jadeed μετέδωσε εικόνες από κατεστραμμένα αυτοκίνητα και συντρίμμια στους δρόμους μετά την ισραηλινή επιδρομή. «Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού κοντά στο τέμενος Αλ-Καέμ», τόνισε μια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πλάνα από ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του Reuters, ένα πυκνό σύννεφο καπνού φάνηκε να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ κάτοικοι στα νότια προάστια της πόλης ανέφεραν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό / Φωτογραφία: AP Πηγές ασφαλείας του Λιβάνου ανέφεραν στο Reuters ότι ο βομβαρδισμός σημειώθηκε κοντά σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με τουλάχιστον 140 ρουκέτες κατά του βόρειου Ισραήλ, στοχεύοντας στρατιωτικές τοποθεσίες, ενώ τη νύχτα το Ισραήλ σφυροκόπησε θέσεις της Χεζμπολάχ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Πώς παγίδευσαν τα γουόκι-τόκι της Χεζμπολάχ και πέρασε απαρατήρητο -15 χρόνια σχεδίαζαν την επίθεσηΜητσοτάκης για μείωση της φοροδιαφυγής ΦΠΑ λόγω POS: Αλλαγές που έλεγαν πως δεν γίνονται στην Ελλάδα, τελικά γίνονται«Θαυμασμός, δέος, υπερηφάνεια»: Τι λέει στο iefimerida η αδελφή του εύζωνα που συγκίνησε το ελληνικό Ίντερνετ Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χεζμπολάχ Βηρυτός ισραήλ αεροπορική επιδρομή ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ