Από το περασμένο Σαββατοκύριακο άνοιξε η είσοδος στο νέο δημοτικό πάρκινγκ στο ΔΑΚ Αγρινίου και η είσοδος-χρήση του για το πρώτο διάστημα, τουλάχιστον δέκα ημέρων, πριν την επιβολή του αντιτίμου του ενός ευρώ, είναι δωρεάν.

Ωστόσο, η εικόνα που αντικρίζει κανείς σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας διερχόμενος έξω από την πύλη του ΔΑΚ είναι οχήματα παρκαρισμένα και στις δύο πλευρές του δρόμου. Οι εικόνες από το απόγευμα της Τετάρτης (18/9) αδιάψευστος μάρτυρας. Παρότι, επαναλαμβάνεται το πάρκινγκ είναι ανοιχτό, η χρήση του δωρεάν για τουλάχιστον δέκα μέρες και με την παρουσία φυλάκων-security.

Πιθανότατα οι συμπολίτες να μην γνωρίζουν ότι για τις πρώτες μέρες η χρήση είναι δωρεάν, αλλά…

Εύλογα γεννάται το ερώτημα τι μέλλει γενέσθαι όταν θα ισχύσει η χρέωση του ευρώ. Αν το πάρκινγκ δεν γεμίζει όσο είναι δωρεάν η είσοδος, τι θα γίνει όταν θα έχει κόστος; Βέβαια, πρέπει να συνυπολογιστεί στην συγκεκριμένη εξίσωση και το γεγονός ότι το παρκάρισμα έξω από το ΔΑΚ είναι… βίωμα και συνήθεια χρόνων, αποτυπωμένο στην συνείδηση των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα όλα πρέπει να εξεταστούν. Το αντίτιμο του 1 ευρώ επιβάλλεται με την λογική της συντήρησης του χώρου από τον Δήμο. Θα αφορά το σύνολο των ωρών που ένα όχημα θα είναι σταθμευμένο στο χώρο, πληρώνοντάς το κάποιος θα μπορεί να αφήσει το όχημά του για όσο επιθυμεί.

Αν όμως το πάρκινγκ δεν χρησιμοποιείται, ποιος θα είναι ο λόγος της ύπαρξής του; Σκοπός δεν είναι τα οχήματα να μην παρκάρουν στο δρόμο αλλά σε άλλο χώρο για να μην δημιουργείται συμφόρηση;

Η συνέχεια προσεχώς…