Σε όλα αυτά, αν συνυπολογίσουμε τις δεκάδες συνταξιοδοτήσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο τρίμηνο, γίνεται αντιληπτό ότι το αποτέλεσμα της εξίσωσης βγαίνει κατά πολύ αρνητικό.”, ενώ καταλλήγςι με υητν επισήμασνη πβως με όλα τα παραπάνω σε σισχύ “είναι απορίας άξιο ποιες ανάγκες θα πρωτοκαλύψουν οι μόλις 42 αστυνομικοί που θα ενισχύσουν την ΓΑΔΘ. Με λύπη διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά ότι στην ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί η λογική του παραλόγου. Μόνιμα προβλήματα επιχειρείται να λυθούν με προσωρινές μετακινήσεις και αποσπάσεις. Έτσι, ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!”.

Ανακοίνωση αναφορικά με τις ελλείψεις προσωπικού στις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της πόλης.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Τσαϊρίδης και ο γενικός γραμματέας της ένωσης κ. Γεώργιος Χατζόπουλος γίνεται αναφορά σε συναντήσεις που πραγματοποίησε με θεσμικούς φορείς η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, καθώς και σε σωρεία επίσημων εγγράφων που έχει αποστείλει τόσο στην Πολιτική όσο και στην Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού και την ανάγκη ενίσχυσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, η ΓΑΔΘ το τελευταίο έτος ενισχύεται με περισσότερο από 300 αστυνομικούς μέσω αποσπάσεων από άλλους Νομούς, κάτι το οποίο αποδεικνύει το μέγεθος των ελλείψεων.

Ειδικότερα σε αυτή αναφέρεται πως: “Η απόφαση ενίσχυσης της ΓΑΔΘ με 42 αστυνομικούς επουδενί δεν μας ικανοποιεί, αναλύοντας παρακάτω τους λόγους:

Επίσης, το τελευταίο μόνο διάστημα έχουν δημιουργηθεί τεράστιες υπηρεσιακές ανάγκες στην Διεύθυνση Τροχαίας λόγω έναρξης εργασιών του flyover, οι οποίες καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό με δεκάδες τρίμηνες εσωτερικές αποσπάσεις. Να τονίσουμε, ότι επρόκειτο για έργο με ορίζοντα υλοποίησης πέντε έτη και άνω, που συνεπάγεται ότι οι όποιες υπηρεσιακές αποφάσεις θα έπρεπε να έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Επιπροσθέτως, η ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης ενισχύθηκε με 150 αστυνομικούς από εσωτερικές μετακινήσεις αστυνομικών της ΓΑΔΘ, ενώ ξεκίνησε η λειτουργία νέου Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης με 16 αστυνομικούς, προερχόμενοι και αυτοί από υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ..

Χορηγός Επικοινωνίας

Ταυτόχρονα, τεράστιο υπηρεσιακό ζήτημα προκύπτει από την εκτόξευση του μέσου όρου ηλικίας στις διμοιρίες ΔΑΕΘ και την ομάδα ΔΙΑΣ, δυο υπηρεσίες πρώτης γραμμής για τις οποίες αποτελεί επιτακτική ανάγκη τόσο η ενίσχυση όσο και η ανανέωση του αστυνομικού προσωπικού.

Επίσης, τα Αστυνομικά Τμήματα καθώς και τα Τμήματα Ασφαλείας υπολειτουργούν, αφού και αυτά έχουν πληγεί από την σωρεία εσωτερικών μετακινήσεων.

Να σημειωθεί ότι, από τον επόμενο μήνα θα προστεθούν νέες υπηρεσιακές ανάγκες με την φύλαξη του Μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα ξεπερνούν τον τριψήφιο αριθμό.