Το σερί της ισοπαλίας μεταξύ Παναιτωλικού-Αστέρα στο Αγρίνιο συνεχίστηκε. Ο Τίτορμος έμεινε στο «Χ» (1-1) με τους Αρκάδες αν και μπορούσε να πάρει -βάση εικόνας- τη νίκη.

Ο Αστέρας ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο. Έχοντας δοκάρι με τον Χουχούμη, βρήκε το γκολ με τον Γιαμπλόνσκι, στο 28′, ωστόσο ο Παναιτωλικός είχε την απάντηση με τον Λομόνακο στο 35′.

Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός υπερείχε εξ αρχής. Είχε μεγάλη στιγμή με τον Λομόνακο ενώ βρέθηκε να παίζει με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Τριανταφυλλόπουλου. Ο Λιάβας είχε οριζόντιο δοκάρι με τρομερό σουτ, με το σύνολο του Πετράκη

Το πρώτο ημίχρονο

Πριν την συμπλήρωση λεπτού ο Αστέρας κέρδισε φάουλ, από τα δεξιά της άμυνας του Παναιτωλικού. Η εκτέλεση του Καλτσά επικίνδυνη, με την άμυνα να απομακρύνει και τον Τσάβες να βρίσκεται στο έδαφος μετά από σύγκρουση με τον Άνταμ. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών ο Αργεντινός σηκώθηκε.

Επικίνδυνη σέντρα του Καλτσά στο 4′, κόντραρε στον Λιάβα και κατέληξε στα χέρια του κίπερ των Αγρινιωτών. Κάκιστο σουτ του Γιαμπλόνσκι πέρασε απελπιστικά άουτ στο 5′. Ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα, πιέζοντας ψηλά και προσπαθώντας να δημιουργήσει «ρήγματα».

Όμορφη συρτή σέντρα του Τορεχόν στο 8′ έδιωξε η άμυνα του Αστέρα. Οι Αγρινιώτες στα πρώτα λεπτά δεν κατόρθωσαν να κυκλοφορήσουν μπάλα, περιοριζόμενοι σε πάσες στην αμυντική γραμμή. Αρκετά τα εύκολα λάθη, σε περιπτώσεις που ο Τίτορμος έκλεβε μπάλα, όπως για παράδειγμα στην φάση με τον Λομόνακο, στο 12′, στο χώρο του κέντρου.

Πρώτη τελική στο ματς για τον Αστέρα στο 15′, ένα συρτό σουτ του Μπαρτόλο που δεν απείλησε. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να διατηρήσουν «σφιχτό» σχηματισμό στο κέντρο, γεγονός που οδηγούσε σε αρκετά λάθη. Μία σέντρα στο 17′ προς τον Καλτσά δεν απέφερε κίνδυνο, στην πλάτη του Τορεχόν.

Στο 19′ ο Αστέρας «άγγιξε» το γκολ. Μακρινό σουτ του Χουχούμη τράνταξε το δεξί δοκάρι του Τσάβες, σε μία προσπάθεια από πολύ μεγάλη απόσταση.

Η πρώτη καλή στιγμή του Παναιτωλικού ήρθε στο 22′. Μπελεβώνης-Τορεχόν συνδυάστηκαν, ο Λομόνακο έκανε την σέντρα, με τον Μαυρία να μην βρίσκει στόχο με προβολή στο δεύτερο δοκάρι. Η δημιουργική δυσκολία των Αγρινιωτών στο κέντρο -πάντως- ήταν ξεκάθαρη, με αρκετές βαθιές και άστοχες μπαλιές.

Σουτ του Μπαρτόλο στο 27′ έδιωξε με προέκταση χεριών σε κόρνερ ο Τσάβες. Η εκτέλεση στο πρώτο δοκάρι ήταν καλή, με τον Ντελί να παίρνει την κεφαλιά, τον κίπερ του Παναιτωλικού να διώχνει στο δοκάρι του, το ριμπάουντ να πηγαίνει στον Γιαμπλόνσκι που σούταρε, με τον Τσάβες να διώχνει ξανά, την μπάλα να βρίσκει ξανά στο δοκάρι αλλά με την μπάλα να καταλήγει από το οριζόντιο στα δίχτυα. 0-1 ο Αστέρας στο 30′.

Ο Αστέρας βρίσκοντας το γκολ που βάση εικόνας δικαιούνταν ανάγκαζε πλέον τον Παναιτωλικό να επιχειρήσει να βρει τρόπους να δημιουργήσει. Το έκανε στο 35′. Μαγική συνεργασία Μπουζούκη-Τορεχόν-Λομόνακο. Ο Γιάννος με τρομερή μπαλιά τροφοδότησε τον Αργεντίνο, που γύρισε υπέροχα, συρτά στην περιοχή. Τρεις μπαλιές, ο «Σέμπα» με προβολή μέσα στην περιοχή έκανε το 1-1.

Ο ρυθμός «άνοιξε». Το γήπεδο μπήκε στην εξίσωση και ο Παναιτωλικός φάνηκε να έχει ώθηση. Στο 42′ ο Μαυρίας κέρδισε φάουλ στα πλάγια έπειτα από ωραία κούρσα που έκανε.

Η εκτέλεση καλή μεν, απομακρύνθηκε δε, με τον Λιάβα να σουτάρει άουτ σε δεύτερο χρόνο, στο 44′. Στις καθυστερήσεις ένα κόρνερ για τον Αστέρα δεν απέφερε κάτι, 1-1 σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές γύρισαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες. Με πολύ χαλαρό ρυθμό ξεκίνησε η επανάληψη και αρκετές διακοπές. Στο 51′ ο Λομόνακο βγήκε σε θέση βολής, με τον Παπαδόπουλο να τον νικά, ωστόσο η φάση, ορθώς δεν μέτρησε, ως οφσάιντ.

Φάουλ για τον Αστέρα στα πλάγια αριστερά στο 54′ έφερε αρκετό κόσμο στην περιοχή του Τσάβες, με τον Λομόνακο να απομακρύνει και τον Πέρες να κερδίζει φάουλ και την κίτρινη κάρτα στον Κρέσπι στην αντεπίθεση.

Ο Παναιτωλικός έδειχνε ψυχωμένος και είχε τεράστια στιγμή στο 56′. Ο Τορεχόν πάτησε περιοχή, πήρε την διεκδίκηση με το σώμα και γύρισε στον Λομόνακο, με τον Παπαδόπουλο ενστικτωδώς, πολύ κοντά να διώχνει. Εξαιρετική η μπαλιά του Λιάβα στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο 58′ ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε για χέρι εντός περιοχής σε σέντρα του Μαυρία. Ο Τσέτσιλας είπε σωστά «παίζετε», καθώς η μπάλα βρήκε στο σώμα του Αλάγκμπε. Φάουλ για τον Παναιτωλικό σε καλή θέση στο επόμενο λεπτό, με τον Λιάβα να εκτελεί στα χέρια του Παπαδόπουλου.

Δύο λεπτά αργότερα επικίνδυνο γύρισμα του Καλτσά κατάφερε να διώξει ο Τσάβες με δυσκολία. Ο Πετράκης στο 62′ απέσυρε τον Ντίαζ και πέρασε στο γήπεδο τον Ρόα, θέλοντας να δώσει φρεσκάδα στην επιθετική του γραμμή.

Στο 68′ ο Τσέτσιλας πήγε στο VAR για περίπτωση κόκκινης στον Τριανταφυλλόπουλο, σε φάση όπου πάτησε ξεκάθαρα τον Μπελεβώνη. Γυρνώντας στο γήπεδο απέβαλε τον Έλληνα αμυντικό, ορθότατα. Αριθμητικό πλεονέκτημα πλέον για τον Τίτορμο.

Οι Αγρινιώτες πήραν μέτρα στο γήπεδο, με επικίνδυνο γύρισμα του Ρόα να διώχνει δύσκολα ο Παπαδόπουλος στο 74′. Στο 76′ τριπλή αλλαγή από τον Πετράκη. Λαχούντ αντί Μπελεβώνη, Μαϊντέβατς αντί Λομόνακο, Λουίς αντί Μπουζούκη.

Σεντρα του Πορτογάλου στο 78′ μάζεψε ο Παπαδόπουλος. Ο Αστέρας προσπαθούσε να διαφυλάξει τα μετόπισθεν, με τον Παναιτωλικό να καλείται να πιέσει παραπάνω. Στο 80′ ο Τορεχόν σέντραρε, ο Λουίς πήρε την κεφαλιά, που κόντραρε για να καταλήξει στα χέρια του κίπερ των Αρκάδων. Νέο γύρισμα του Λαχούντ στο επόμενο λεπτό, ίδια κατάληξη, στα χέρια του Παπαδόπουλου.

Στο 81′ ο Τίτορμος «άγγιξε» την ανατροπή. Απίστευτο βολέ του Λιάβα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας της Τρίπολης, με το «αχ» στις εξέδρες να ακούγεται δυνατά.

Ο Αστέρας προσπαθούσε να «ροκανίσει» χρόνο, με τον Παναιτωλικό να επιτίθεται συνεχώς. Οι Αγρινιώτες κυκλοφορούσαν με υπομονή, ωστόσο οι Αρκάδες ήταν καλά οργανωμένοι. Σουτ του Πέρες στο 84′ πέρασε άουτ.

Κάπου εκεί λόγω τραυματισμού του Γιαμπλόνσκι υπήρξε μία διακοπή τεσσάρων λεπτών, με τον ρυθμό να «παγώνει» και το Αστέρα να προχωρά σε αλλαγές. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο 88′, με τον Τσέτσιλα να δίνει σήμα για μόλις 5′ καθυστερήσεων! Κοντούρης αντί Πέρες στο 90′.

Στο 92′ ο νεαρός κέρδισε φάουλ στα πλάγια, η εκτέλεση του Λιάβα απομακρύνθηκε ωστόσο. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε στα εναπομείναντα λεπτά να βρει την στιγμή του, με τον Μαϊντέβατς να σουτάρει άουτ στο 94′. Το 1-1 τελικό σκορ.

-Η αντίδραση του Παναιτωλικού μετά το 0-1. Οι Αγρινιώτες άμεσα βγήκαν μπροστά και πέτυχαν την ισοφάριση σε κομβικό σημείο.

-Η συνεργασία στο 1-1. Ο Μπουζούκης βρήκε εξαιρετικά τον Τορεχόν που «έσπασε» την ζώνη του οφσάιντ. Υποδειγματικό τελείωμα ο Λομόνακο.

–Μπουζούκης, Πέρες, Τορεχόν ακούραστοι εργάτες. Ειδικά ο πρώτος σταθερά ανεβαίνει, θυμίζοντας τον παλιό, καλό εαυτό του, επί Δώνη στον Παναθηναϊκό. Από κοντά ο Μαυρίας, με πολλές κούρσες στην πλευρά του. Σκόραρε ξανά ο Λομόνακο, δραστήριος ο Μπελεβώνης που κέρδισε την αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου.

–Λούκας Τσάβες. Μπήκε στο γήπεδο με την κορούλα του, χαρίζοντας ένα όμορφο στιγμιότυπο, χάρισε και πολλές σημαντικές επεμβάσεις.

-Νωχελικά μπήκε ο Παναιτωλικός, με τον Αστέρα στα πρώτα λεπτά να υπερτερεί και να έχει μάλιστα και δοκάρι με τον Χουχούμη στο 19′. Βρήκε το γκολ στο 30′ από στατική φάση, όπου η άμυνα χάνει σε δύο χρόνους μαρκαρίσματα.

-Θα μπορούσε να βρει περισσότερες φάσεις μετά την αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου ο Παναιτωλικός, υπήρξε ένα μικρό έλλειμμα στην τελική πάσα.

Ο Λιάβας. Εξαιρετικός ανασταλτικά, μέσα σε πολλές φάσεις δημιουργικά, είχε οριζόντιο δοκάρι. Αρχηγός όνομα και πράγμα.

Τσέτσιλας. Κιτρινίζει τον Πέρες στο 18′ σε ένα χαλαρό κράτημα, σε μία «τραβηγμένη» απόφαση. Κιτρίνισε και τον Γιαμπλόνσκι για σκληρό φάουλ στον Μπελεβώνη λίγο αργότερα. Σε δύο περιπτώσεις δεν έδειξε κάρτες σε παίκτες του Αστέρα στα τέλη του ημιχρόνου. Το έφερε στα ίσια, σε ότι αφορά το πειθαρχικό στην επανάληψη. Έχασε την αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου, με τον VAR Πολυχρόνη να τον διορθώνει. Κράτησε μόλις 5′ καθυστερήσεων, σε μία απόφαση που ασφαλώς και προκάλεσε απορίες, λόγω των καθυστερήσεων που υπήρξαν.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε καλύτερα. Υπερείχε στο γήπεδο στο κομμάτι της κατοχής. Απείλησε σε τρεις περιπτώσεις μόνο, ωστόσο στην μία είχε δοκάρι και στην τελευταία σκόραρε. Ο Παναιτωλικός αφυπνίστηκε όμως άμεσα, ισοφαρίζοντας στο 35′ με τον Λομόνακο. Το 1-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου, με τις ομάδες να δίνουν ένα ωραίο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η εικόνα διαφορετική. Ο Παναιτωλικός δυναμικότερος, είχε την στιγμή με τον Λομόνακο, ήταν πιο απειλητικός. Βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα ένεκα της αποβολής του Τριανταφυλλόπουλου, είχε δοκάρι με τον Λιάβα και προσπάθησε να βρει το γκολ. Το 1-1 ήταν ωστόσο και το τελικό σκορ. Η ομάδα του Πετράκη μπορούσε και δικαιούνταν την νίκη. Κρατά την εικόνα της, προσθέτει έναν βαθμό και συνεχίζει.