Άνω Λιόσια: Πάνω από 740 χρυσές λίρες εντοπίστηκαν κατά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά – 12 συλλήψεις

Σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανέρχεται η αξία των χρυσών λιρών που εντόπισαν οι αστυνομικοί μέσα σε σπίτι οικισμού Ρομά, στα Άνω Λιόσια, έπειτα από ειδική επιχείρηση που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (20/09).

Μάλιστα, οι δράστες, στην προσπάθεια τους να καμουφλάρουν τις 747 λίρες, τις έκρυψαν μέσα σε ένα λάστιχο αυτοκινήτου. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 2 πιστόλια με δύο γεμιστήρες, 15 φυσίγγια, έναν τροχό και ένα μενταγιόν στρογγυλό χρώματος χρυσού.

Τα κατασχεθέντα όπλα και φυσίγγια θα αποσταλούν στη Δ.Ε.Ε. για περαιτέρω εξέταση, ενώ ως προς τις λίρες και το μενταγιόν εξετάζεται η νομιμότητα της κατοχής.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί πολλών Υπηρεσιών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., της Ε.Κ.Α.Μ., της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, αστυνομικών σκύλων και μη στελεχωμένου αεροσκάφους (drone), συνελήφθησαν 12 άτομα. 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες -κατά περίπτωση- για παράβαση του νόμου περί όπλων, κλοπή και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, σκοπός της ευρείας κλίμακας επιχείρησης ήταν η πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας που έχει καταγραφεί στον εν λόγω οικισμό. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.