«Σχετικά με το σκεύασμα Xarelto, το Υπουργείο Υγείας εντόπισε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας της απόσυρσης της κυκλοφορίας των γενοσήμων του (λόγω δικαστικής απόφασης), η πώληση των οποίων επέφερε την αύξηση της συμμετοχής των ασθενών, καθώς δεν υπάρχει πλέον εναλλακτικό σκεύασμα. Μόλις υπέγραψα την τροποποίηση του τρόπου υπολογισμού της συμμετοχής των ασθενών, ώστε να αντιμετωπιστεί η εν λόγω στρέβλωση και να αποτραπούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον με άμεση εφαρμογή τις επόμενες μέρες. Η σχετική αύξηση της αποζημίωσης στο φάρμακο αυτό δεν σχετίζεται καθόλου με τις πρόσφατες αυξήσεις τιμών των φθηνών φαρμάκων, αλλά οφείλεται στην δικαστική διαμάχη δύο εταιριών που επηρέασε την ασφαλιστική τιμή αποζημίωσης του».

Άδωνις Γεωργιάδης: Νέα τροποποίηση του υπολογισμού της συμμετοχής των ασθενών για το σκεύασμα Xarelto

«Μόλις υπέγραψα την τροποποίηση του τρόπου υπολογισμού της συμμετοχής των ασθενών» για το σκεύασμα Xarelto, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Χ, ύστερα από το ζήτημα που προκλήθηκε με την τιμή του εν λόγω φαρμάκου, εξαιτίας της απόσυρσης της κυκλοφορίας των γενοσήμων του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:

Δείτε την ανάρτηση:

Σχετικά με το σκεύασμα Xarelto, το @YpYgGR εντόπισε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας της απόσυρσης της κυκλοφορίας των γενοσήμων του (λόγω δικαστικής απόφασης), η πώληση των οποίων επέφερε την αύξηση της συμμετοχής των ασθενών, καθώς δεν υπάρχει πλέον εναλλακτικό σκεύασμα.…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) September 20, 2024