Τέσσερις άνδρες έχουν προσαχθεί ως ύποπτοι για τη μεγάλη πυρκαγιά στην πλαγιά του Υμηττού, στα Γλυκά Νερά – Φέρονται να έκαναν δοκιμαστικές πτήσεις drone – Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Σημειώνεται πως η φωτιά στα Γλυκά Νερά, σε λιγότερο από δύο ώρες, οριοθετήθηκε χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αφού στο σημείο έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ επιχείρησαν και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, έσπευσαν 100 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα ενώ συνέδραμαν και 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.
Δεν είχε αέρα στο σημείο και παρότι ξέσπασε πλησίον του οικισμού, δεν πήγε προς τον αστικό ιστό.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη φωτιά στα Γλυκά Νερά:
Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Μέσα στο δάσος το μέτωπο – Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής from Orange Press Agency on Vimeo.
Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 ώστε όσοι βρίσκονταν στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα.
Το drone είναι τύπου SARISA SRS-1A της εταιρείας SAS. Τον ίδιο τύπο drone έχει και η Πυροσβεστική υπηρεσία με το εν λόγω μη επανδρωμένο όχημα να είναι η στρατιωτική έκδοση, που πιστοποιήθηκε από το ΝΑΤΟ ως εκτοξευτής ρουκετών. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας, ο χρόνος πτήσης εξαρτάται από το φορτίο, την αποστολή και τις συνθήκες, αλλά σε κάθε περίπτωση ξεπερνά τα 20 λεπτά με μέγιστο φορτίο. Το SARISA SRS-1A προωθείται εμπορικά στη διεθνή αγορά των οπλισμένων drone, στην κατηγορία των συστημάτων χαμηλού κόστους. Το drone, σύμφωνα με το εμπορικό του φυλλάδιο μπορεί να εξοπλιστεί με μονό ή διπλό εκτοξευτή ρουκετών, συμπεριλαμβανόμενης της ρουκέτα 2,75 ιντσών HYDRA 70.
Nα σημειωθεί πως το ελληνικό drone παρουσιάστηκε το 2021 στην έκθεση DEFEA ενώ φέτος συμμετέχει στη Eurosatory 2024 στο Παρίσι.
Ειδήσεις σήμερα:
Αυγενάκης: Δεν παραδίδει την έδρα – «Σεβαστή η απόφαση Μητσοτάκη για την διαγραφή μου» λέει
Κεραυνοί στη θάλασσα: Πώς μπορούν να προστατευτούν λουόμενοι, δύτες και φουσκωτά σκάφη
«Ο Παναγιώτης είχε χτίσει οικογενειακές σχέσεις με τη Μύκονο» δηλώνει φίλος του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό

Content snippet: CookieBar