Επί δύο τουλάχιστον μέρες, τη Δευτέρα (1/7) αλλά και τη Κυριακή (30/6), ο εκτελεστής του πολύ γνωστού τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, παρακολουθούσε το θύμα του.

Ο εκτελεστής χαρτογραφούσε τις κινήσεις του έτσι ώστε να προχωρήσει στο χτύπημα «υψηλού ρίσκου».

Αυτό προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Ένα υλικό, που όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, είναι πολύ μεγάλο, καθώς οι κάμερες στη περιοχή του Ψυχικού, εκεί όπου εφάρμοσε ο εκτελεστής το συμβόλαιο θανάτου, είναι δεκάδες.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι κινήσεις του εκτελεστή πριν τη δολοφονία του τοπογράφου

Χθες Τρίτη (2/7), ο εκτελεστής που χαρακτηρίζεται ως «μοναχικός λύκος», καθώς χθες έδρασε μόνος του, είχε πάει κάτω από το σπίτι του Παναγιώτη Στάθη, έτσι ώστε να είναι σίγουρος για το πότε ο τοπογράφος θα ξεκινήσει. Στη συνέχεια έφυγε και κατευθύνθηκε προς το γραφείο που διατηρούσε ο τοπογράφος, έφτασε νωρίτερα από τον 54χρονο και έστησε καρτέρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida, υπάρχουν κάποιες αναφορές από το περιβάλλον του θύματος, σύμφωνα με τις οποίες στο παρελθόν είχε συνοδεία χωρίς να προσδιορίζεται εάν πρόκειται για αστυνομικό ή κάποιον ιδιώτη.

Εκτιμάται πάντως ότι πολλές απαντήσεις αναμένεται να δώσει το κινητό του θύματος, για τις επαφές που είχε, σε μια προσπάθεια των στελεχών της Ασφάλειας να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ της δολοφονίας και να οδηγηθούν τόσο στον φυσικό όσο και στον ηθικό αυτουργό.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης στοιχείων, οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τους φακέλους με τους οποίους ασχολήθηκε ο 54χρονος τοπογράφος, όσον αφορά την επαγγελματική του δραστηριότητα τόσο στη Μύκονο, όσο και σε αλλά νησιά των Κυκλάδων, όπως την Πάρο την Αντίπαρο και την Ίο, ερευνώντας το αν αυτή του η δραστηριότητα ενόχλησε ίσως κάποιους.

Σε ότι αφορά στον φυσικό αυτουργό δεν αποκλείεται να πρόκειται για εισαγόμενο εκτελεστή, ο οποίος παραπέμπει σε επαγγελματία που το έχει κάνει πολλές φορές.