Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο των ηλεκτρικών λεωφορείων στου Ρέντη πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα και Βασίλη Οικονόμου, και ενημερώθηκε για τα οχήματα και μίλησε με τους εργαζόμενους.

«Σήμερα κάνουμε ένα απρόοπτο πολύ σημαντικό βήμα για να υλοποιήσουμε την δέσμευσή μας για περισσότερα και καλύτερα, καινούργια λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ήδη όπως είπε ο κ. Υπουργός Χρ. Σταϊκούρας, κυκλοφορούν τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 140 για την ακρίβεια στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη, και έπονται ακόμα πολλά περισσότερα με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2025 να κυκλοφορούν συνολικά 900 καινούργια λεωφορεία», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Έκανε λόγο για έναν διπλό στόχο. «Να προχωρήσουμε στη πλήρη αντικατάσταση του στόλου των παλιών λεωφορείων με σύγχρονα λεωφορεία τα οποία έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, είναι όλα φιλικά προς το περιβάλλον διαθέτουν επαρκή κλιματισμό πλήρη προσβασιμότητα στους πολίτες μας με αναπηρία. Οι πολίτες που ήδη έχουν μπει σε αυτά τα λεωφορεία διαπιστώνουν τη πολύ μεγάλη αλλαγή στη ποιότητα της μετακίνησής τους», πρόσθεσε.

«Αυτά που βλέπεται εδώ χρηματοδοτείται από το ταμείο ανάκαμψης. Είναι απάντηση για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στο πως διαχειριζόμστε τους πόρους», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Θέλουμε, επίσης, πέρα από την ανανέωση του στόλου, να αυξήσουμε τη συχνότητά τους. Να δώσουμε έμφαση στα ΜΜΜ ξεκινώντας με τα λεωφορεία, ώστε να βελτιώσουμε τη  βιώσιμη αστική συγκοινωνία σε Αθήνα κι Θεσσαλονίκη. Είμαι σίγουρος πως το Υπουργείο ο ΟΑΣΑ και ο ΟΑΣΘ θα τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα για να δουν οι πολίτες αναβάθμιση στα ΜΜΜ». πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης