Υπερήφανα και γεμάτα ενθουσιασμό άτομα από όλο τον κόσμο γεμίζουν λάμψη και χρώματα την πορεία του Thessaloniki Europride 2024.

Άτομα της παγκόσμιας ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας συμμετέχουν στην πολύχρωμη πορεία υπερηφάνειας του Thessaloniki Europride 2024.

Ζευγάρια, ατομικότητες, συλλογικότητες, σύμμαχοι, μια ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα χωρίς σύνορα, drag queens, ακόμα και γοργόνες συνθέτουν το ποτάμι αγάπης που ξεχύνεται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη πορεία του θεσμού γιγαντώνεται φέτος αφού για πρώτη φορά φιλοξενείται στην πόλη η ευρωπαϊκή διοργάνωση η οποία αποτελεί φάρο ισότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Το παρών στην πορεία έχουν δώσει και πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, αλλά και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Η κεφαλή της πορείας έχει περάσει την Αριστοτέλους, η συμμετοχή του κόσμου είναι πρωτοφανής και οι εικόνες των μικρών παιδιών μαζί με τους γονείς τους, χαρίζουν ελπίδα.

«Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, ελάτε να παλέψουμε την ομοφοβία», φωνάζουν μέλη της διοργάνωσης και συμμετέχοντες καθώς διασχίζουν την Τσιμισκή με κατεύθυνση την λεωφόρο Νίκης.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς διμοιρίες ένστολων συνοδεύουν και ταυτόχρονα περιφρουρούν την πορεία υπό το φόβο των επιθέσεων.

Τα άρματα με τη μουσική δίνουν τον παλμό της πορείας και η γιορτή της συμπερίληψης και των δικαιωμάτων έχει ξεκινήσει και επίσημα.

Η παρέλαση πλέον κινείται παραλιακά και οι χοροί συνεχίζονται αμείωτοι.