Η Rimac Automobili έχει κερδίσει μια θέση στον Ήλιο της Αυτοκινητοβιομηχανίας και πλέον επικεντρώνεται και στην παροχή υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών.

Αυτή τη φορά η Rimac Automobili δεν απασχολεί την επικαιρότητα για κάποιο νέο αμιγώς ηλεκτρικό hypercar ή για κάποιο νέο ρεκόρ επιδόσεων. Τώρα, η κροατική εταιρεία ανακοινώνει τη Verne, την καινούργια υπηρεσία μεταφοράς επιβατών την οποία αναπτύσσει και πρόκειται εφαρμόσει δοκιμαστικά σύντομα.

Την ίδια ονομασία θα έχει και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα αυτόνομης οδήγησης που εξελίσσει προκειμένου να πραγματοποιούνται οι διαδρομές από τους πελάτες της. Εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι η επίσημη παρουσία στου ρομποταξί -και της υπηρεσίας, εν γένει- θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της στο Ζάγκρεμπ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτοκίνητο ονομάστηκε προς τιμήν του Ιουλίου Βερν, του γνωστού συγγραφέα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας. Βάσει των ως τώρα πληροφοριών έχει hatchback αμάξωμα και τα στελέχη της Rimac Automobili σκοπεύουν να το θέσουν σε δοκιμαστική κυκλοφορία εντός του 2024, στην Κροατία.

Στις αρχές της χρονιάς, η εταιρεία δημοσίευσε σκίτσο του ρομποταξί (φωτογραφία επάνω) για να μας δώσει μια πρώτη, γενική, εικόνα για το πώς αναμένεται να είναι. Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό -το οποίο εξελίσσεται υπό την κωδική ονομασία «Project 3 Mobility»– θα γίνουν γνωστές στις 26 Ιουνίου (2024) σε σχετική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Rimac Campus (αρχική φωτογραφία), στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, στο Ζάγκρεμπ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των ανθρώπων της Rimac Automobili, εντός της χρονιάς θα πραγματοποιούνται οι δοκιμαστικές διαδρομές στην κροατική πρωτεύουσα. Από το φθινόπωρο του 2025 σκοπεύουν να παρέχουν την υπηρεσία στη Γερμανία και προς το τέλος του επόμενου έτους και στη Βρετανία.