Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Φέριζα της Κερατέας.
Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση μέσα στον οικισμό, ωστόσο, δεν πήρε διαστάσεις καθώς ήταν άμεση και έγκαιρη η επέμβαση στο σημείο από την Πυροσβεστική η οποία επιχείρησε με 48 Πυροσβέστες, 17 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα που με τη συνδρομή των εναέριων μέσων, 2 ελικοπτέρων και 2 αεροσκαφών, κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.
Την ίδια ώρα, Αξιωματικοί του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής διενεργούν προανάκριση για το πως ξεκίνησε η φωτιά αξιολογώντας μαρτυρίες κατοίκων της Φέριζας που κάνουν λόγο για φλόγες οι οποίες ξεπήδησαν από αυλή σπιτιού.
Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σπιτιού προτού ξεσπάσει η φωτιά πραγματοποιούσε εργασίες από τις οποίες κάποια σπίθα προκάλεσε ανάφλεξη στα ξερά χόρτα.

Μάλιστα, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους και μια φωτογραφία από τη στιγμή και το σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά. Στη φωτογραφία-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr φαίνονται οι μαύροι καπνοί από την αυλή να εξαπλώνονται στο βόρειο τμήμα του οικισμού.
Κλείσιμο
Κίνδυνος φωτιάς σε έξι περιφέρειες
Την ίδια ώρα, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή, λόγω των προειδοποιήσεων για θυελλώδεις ανέμους, με αποτέλεσμα να είναι υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς τόσο σήμερα Σάββατο (29.6.2024) όσο και αύριο Κυριακή (30.06.2024).
Σύμφωνα με το Meteo, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά το Σαββατοκύριακο επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες, κυρίως σήμερα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 29/06 τοπικά θα φτάσουν τα 90 km/h, ενώ στη Νότια Εύβοια και σε περιοχές που γειτνιάζουν με έντονη τοπογραφία τα 100 km/h, όπως ευδιάκριτα αποτυπώνεται στον παρακάτω Χάρτη.
Χάρτης. Οι εκτιμώμενες μέγιστες ριπές των ανέμων (πορτοκαλί αποχρώσεις) και οι διευθύνσεις τους (μαύρα βελάκια) για τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 29/06, όπως υπολογίζεται από το υψηλής ανάλυσης αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Η φωτογραφία δείχνει την έναρξη της φωτιάς – Έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί σήμερα και αύριο, κίνδυνος φωτιάς σε 6 περιφέρειες

Content snippet: CookieBar