Με πανηγυρικό τόνο και πλατιά χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των χιλιάδων διαδηλωτών, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου η φαντασμαγορική παρέλαση του Thessaloniki Europride με την οποία κορυφώνονται οι παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης.

Η πολύχρωμη παρέλαση υπερηφάνειας εκκίνησε από την πλατεία της ΧΑΝΘ στη Νέα Παραλία και διασχίζει όλες τις κεντρικές οδούς της πόλης.

Παρουσιαστές της παρέλασης είναι ο Γιώργος Καπουντζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ενώ την παράσταση κλέβουν τα πολύχρωμα άρματα που κινούνται στην πορεία.

Το κεντρικό σύνθημα του Europride το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος, είναι το σύνθημα «Persevere Progress Prosper» (Επιμονή Πρόοδος Ευημερία). Έτσι, οι περισσότεροι συμμετέχοντες κρατούν πλακάτ και έχουν βάψει στο σώμα τους με ειρηνικά συνθήματα υπέρ της συμπερίληψης των ατόμων.

Η μεγάλη παρέλαση θα καταλήξει στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου οι διαδηλωτές θα απολαύσουν τη Silia Kapsis που εκπροσώπησε πρόσφατα την Κύπρο στη Eurovision, αλλά και τους Aaron Sibley, Nebulossa, Holly Grace, Fatality, Krystal Versace και Danny Beard σε μια μεγάλη συναυλία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την παρέλαση: