Ομολόγησα την πράξη μου. Ζητώ συγνώμη από τη σύζυγό που υπεραγαπώ και από τις 3 κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση, δεν έχω υπάρξει ξανά βίαιος. Θα κοιτάξω πως να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Απόστολος Λύτρας και σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να υπενθυμίσουμε ότι το 2017 είχε υποβληθεί μήνυση για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην τότε σύζυγό του, στο Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων για την οποία είχε απαλλαγεί.

Σε αυτή την περίπτωση, όλα ξεκίνησαν στη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, 16 Ιουνίου, όταν ο γνωστός δικηγόρος οδήγησε τη 37χρονη -εξίσου δικηγόρο- σύζυγό του σε ιδιωτική κλινική των Αμπελοκήπων. Η ίδια, είχε υποστεί βαριές κακώσεις. Αμφότεροι ισχυρίστηκαν, αρχικά, ότι τα τραύματα προκλήθηκαν από πτώση στις σκάλες, αλλά στο τέλος η ίδια αποκάλυψε ότι ο Απόστολος Λύτρας ήταν ο άνθρωπος που προκάλεσε τα σοβαρά τραύματά της. Πληγές που ήταν αποτέλεσμα του άγριου ξυλοδαρμού της. Οι αστυνομικοί τοποθετήσουν την εφαρμογή panic button στο κινητό της, ενώ ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος (!) με περιοριστικούς όρους (της απαγόρευσης προσέγγισης της συζύγου του). Όλα καλά, τα λύσαμε.

Η Μαρία Μπακοδήμου συμβουλεύει τους άνδρες να μην κρίνουν αν δεν ξέρουν

ad” data-onload=”(function E(a,c){function e(){c?q.open():q.open(“text/html”,”replace”);m?k.call(q,b):q.write(b);g.__rendered__=!0}var b=a.getAttribute(“data-contents”),g=a.contentWindow,f=g.parent,q=g.document,d=g.setTimeout;try{var k=f.parent&&f.parent.HTMLDocument&&f.parent.HTMLDocument.prototype.write}catch(r){}var m=k&&f.HTMLDocument&&f.HTMLDocument.prototype.write!==k;-1==a.offsetHeight||g.__rendered__||(g.__rendered__=!0,c?e():d(e,0))})(this,false)”>

Η Μαρία Μπακοδήμου μίλησε για όλους τους άνδρες που κουνάν το δάχτυλο στις γυναίκες, χωρίς να έχουν βρεθεί ποτέ στη θέση τους για να καταλάβουν πώς είναι να φοβάσαι να κάνεις ακόμα και το πιο απλό πράγμα μόνη σου. Όπως το να διανύσεις μια μικρή απόσταση από το αμάξι μέχρι το σπίτι σου, όταν είναι πια βράδυ. «Οι άντρες δεν μπορείτε να καταλάβετε το φόβο που ζει μια γυναίκα. Πόσο η βία εναντίον της μπορεί να την αδρανοποιήσει. Ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού υπάρχει αυτό που λέγεται freeze mechanism και το θύμα παραλύει από το φόβο, αδρανοποιείται και δεν αντιστέκεται. Αυτό που χρειαζόμαστε από εσάς είναι ενσυναίσθηση όχι κριτική», έγραψε χαρακτηριστικά στην περιγραφή της φωτογραφίας και καλό θα ήταν να την ακούσεις.

Άλλη μια γυναίκα που «έπεσε» από τις σκάλες κι εμείς δεν πέσαμε από τα σύννεφα με την ατιμωρησία του θύτη και τον δισταγμό του θύματος να πει την αλήθεια. Ακόμα μια υπόθεση που μας υπενθύμισε ότι έχουμε μια δικαιοσύνη τυφλή, επιλεκτική και άδικη για τα θύματα. Πολλοί ήταν, λοιπόν, αυτοί που για ακόμα μια φορά «ρίχτηκαν» στα social media για να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους. Η Σίσσυ Χρηστίδου, η Ρούλα Κορομηλά, η Μαρία Μπακοδήμου, η Έλενα Χριστοπούλου, η Μαίρη Συνατσάκη και η Ρούλα Ρέβη, ήταν ανάμεσά τους.

Η Σίσσυ Χρηστίδου και 5 ακόμα διάσημες γυναίκες «κατακεραυνώνουν» Απόστολο Λύτρα, Κουτσελίνη & ελληνική δικαιοσύνη

Για την Έλενα Χριστοπούλου, σε μια χώρα που ο καθένας αντιδρά με βάση το συμφέρον του, δεν υπάρχει ελπίδα για τα θύματα

«Μια κοινωνία που είναι γεμάτη από νάρκισσους και ασταθείς ανθρώπους, μια κοινωνία που ανάλογα με την σχέση που έχουμε με τον κακοποιητή, αντιδρούμε αναλόγως και παίρνουμε θέση αλά καρτ σε μια τέτοια κοινωνία, δεν έχει καμία ελπίδα!», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έλενα Χριστοπούλου μέσα από story της, ούσα

Η παρουσιάστρια, διαζευγμένη και μητέρα 2 παιδιών, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο ακούγονται ήχοι ενός βίαιου καβγά. «ΤΡΕΞΕ. – Φύγε! – Μα έχω μαζί του παιδιά. – Ειδικά αν έχεις μαζί του παιδιά!», έγραψε στην περιγραφή του βίντεο η Σίσσυ Χρηστίδου στέλνοντας το δικό της μήνυμα με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας που είδε το φως της δημοσιότητας. Η ίδια συμβούλευσε όλες τις γυναίκες που υφίστανται βία να φύγουν μακριά από την οποιαδήποτε κακοποιητική σχέση που βιώνουν.

Η Ρούλα Κορομηλά την «είπε» στην ελληνική δικαιοσύνη και τη Ζήνα Κουτσελίνη

Η Μαίρη Συνατσάκη τα είπε όλα μέσα από τη δύναμη της τέχνης

«Με αυτές τις εξελίξεις περιμένουμε οι γυναίκες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία να βρουν τη δύναμη να καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους; Σε στέλνουν στο νοσοκομείο και με μια συγνώμη, άφεση αμαρτιών; Με αφορά αν καταστραφεί η καριέρα τους; Πάμε καλά; Να τιμωρούνται με αφορά», έγραψε μέσα από το Twitter της η Ρούλα Κορομηλά ως απάντηση στις απαράδεκτες δηλώσεις της Ζήνας Κουτσελίνη μέσα από την εκπομπή της.

«Κάθε μέρα στο στρουμφοχωριό», έγραψε στην περιγραφή της φωτογραφίας που έκανε αναδημοσίευση η Μαίρη Συνατσάκη ένα σχετικό logo για την πρόσφατη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με «πρωταγωνιστές» τον Απόστολο Λύτρα και τη σύζυγό του.

Το ίδιο έκανε και η Ρούλα Ρέβη

Την ίδια αναδημοσίευση έκανε και η Ρούλα Ρέβη, η οποία συνοδεύτηκε από την άποψή της με αφορμή τον Απόστολο Λύτρα που ξυλοκόπησε τη σύζυγό του:

«Συνήθως εκείνοι που κακοποιούν ασκούν μια ανεξήγητη γοητεία σε τρίτους , τέτοια γοητεία που καθιστά απίθανο να πιστέψουν οι γύρω ότι πραγματικά είναι κακό ποιητές και νάρκισσοι ! Αυτό αγγίζει τον βαθμό της τρέλας τέτοιας τρέλας που σε κάνει να αμφιβάλεις κάποιες στιγμές αν υπερβάλεις και αυτός είναι ο λεγόμενος κοινωνικός ιστός που σε έχει πιάσει σε δίχτυ από πολύ πολύ παλιά! Μπορείς να ξεφύγεις όμως ! … να μην τις λυπάστε, αυτό θέλουν οι γυναίκες που κακοποιούνται, να είμαστε δραστικοί και αποτελεσματικοί να τις στηρίζουμε στο να πάρουν την απόφαση να είναι και εκείνες δραστικές και αποτελεσματικές.

Είναι ότι πιο δύσκολο να βοηθήσεις μια γυναίκα που κακοποιείται γιατί η εμπιστοσύνη είναι το κυρίαρχο θέμα μέσα στο μυαλό της … την έχει χάσει ως προς όλους επειδή πρώτα την είδε να διαλύεται από κάποιον που έχει αγαπήσει πολύ και θέλει κόπο να την κανείς να πιστέψει πως θα βρει βοήθεια πως θα πάει παρακάτω, τις περισσότερες φορές δεν πάει παρακάτω, πλησιάζει αλλά η έλλειψη πίστης και εμπιστοσύνης την κάνει να πισωγυρνά!

Είναι πολλοί εκείνοι που πρέπει να αναλάβουν μια γυναίκα που κακοποιείται η κοινωνία δεν είναι έτοιμη δεν μας το έχει μάθει κανείς δεν θυμάμαι να μου το έμαθε κανείς αυτό όταν ήμουν μικρό κορίτσι , αντιθέτως μόνη μου προσπάθησα πολύ να αφαιρέσω τους κρίκους μιας αλυσίδας που μου φαινόταν τρομερά σκουριασμένη … οι γυναίκες που είναι κακοποιημένες είναι πιο δυνατές από τις υπόλοιπες γυναίκες αλλά δεν έχουν πίστη δεν έχουν εμπιστοσύνη χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση να τους ασκήσεις περισσότερη αγκαλιά να τους δώσεις και άπειρη εμπιστοσύνη να τους εμπνεύσεις …. Μην τις αφήνετε μόνες προσπαθήστε. Και ναι έχουμε βρεθεί όλες κοντά η μακριά σε όλο αυτό και το ξέρουμε πολύ καλά ….».