Να επανεξετάσει την αθρόα εκμετάλλευση των ακινήτων της που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και όπου υπάρχουν αντιδράσεις πολιτών, κάλεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης την Εκκλησία της Ελλάδος.

Μάλιστα, για το θέμα της αξιοποίησης – εκμετάλλευσης των ακινήτων ο κ. Αγγελούδης απέστειλε ήδη δύο επιστολές προς την Εκκλησία. Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου και τη συνεδρίαση της λογοδοσίας ο δήμαρχος κάλεσε τους συμβούλους να στηρίξουν αυτή την ενέργειά του. Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελούδης ήδη λαμβάνει το τελευταίο διάστημα αρκετές επιστολές πολιτών που διαμαρτύρονται για ακίνητα – οικόπεδα που έχει ξεκινήσει η Εκκλησία τις διαδικασίες αξιοποίησής τους.  

«Υπάρχει μια εκτεταμένη προσπάθεια εκμετάλλευση των ακινήτων όχι από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αλλά από την Εκκλησία της Ελλάδος. Μιλάμε για 4-6 ακίνητα που άλλα έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται και άλλα είναι στον δρόμο αυτό», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αρχή είναι απέναντι σε αυτή τη προσπάθεια. «Θα έπρεπε να υπάρχει μια ευαισθησία μεγαλύτερη, ιδιαίτερα σε εκείνα τα ακίνητα για τα οποία ο κόσμος, οι πολίτες έχουν δίκαιους λόγους να αντιδρούν», υπογράμμισε, καλώντας την Εκκλησία να επανεξετάσει αυτή την αθρόα διαδικασία αξιοποίησης των ακινήτων και να λάβουν υπόψιν τους ότι δημιουργούνται προβλήματα στη βιωσιμότητα των πολιτών της πόλης.

Ο δήμαρχος μετά από ερωτήσεις που κατέθεσαν οι παρατάξεις της Θεσσαλονίκης για Όλους, της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Πόλης Ανάποδα, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει ήδη η δημοτική αρχή για το κρίσιμο θέμα της σχολικής στέγης και μίλησε για τις εξελίξεις που υπάρχουν για τα πέντε λυόμενα σχολεία του δήμου.

Ο κ. Αγγελούδης ανακοίνωσε ότι την άλλη εβδομάδα θα παραλάβει ο δήμος την τεχνική έκθεση του εκπροσώπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα στατικότητας του 89ου δημοτικού σχολείου. «Εάν χρειαστεί να γίνουν παρεμβάσεις, τότε οι υπηρεσίες του δήμου έχουν ήδη υποδείξει χώρους όπου θα μπορούσαν να μεταφερθούν οι μαθητές», σημείωσε ο δήμαρχος.

Για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι μαθητές θα μεταφερθούν στο κτήριο επί της οδού Κατσιμίδη όπου στεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Ο δήμος ζήτησε να μετακινηθούν οι υπηρεσίες σε άλλο κτήριο, προκειμένου σε αυτό να εγκατασταθούν τα παιδιά. «Έχει ολοκληρωθεί διαγωνισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η μετακίνηση θα γίνει εντός του καλοκαιριού» τόνισε.

Για την περιοχή της Τούμπας ο κ. Αγγελούδης ανέφερε ότι υπάρχει χώρος, περίπου 3 στρεμμάτων, που είναι χαρακτηρισμένος για την ανέγερση δύο νηπιαγωγείων ακριβώς πίσω από το «Πάρκο για Όλους» επί της Γρηγορίου Λαμπράκη.

«Η θέση μας είναι ότι δεν πειράζουμε τίποτε από χώρο που είναι για νηπιαγωγεία. Σε αυτόν τον χώρο περισσεύουν 180-200 μέτρα που δεν ανήκουν στον δήμο, αλλά στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής. Για αυτό τον χώρο ένας ικανός αριθμός κατοίκων ζήτησε να ανεγερθεί ένα μικρό παρεκκλήσι. Δεν έχει σχέση με τον χώρο που θέλουμε να κάνουμε νηπιαγωγείο», τόνισε.